Last news in Fakti

7 Юли, 2021 20:55 1 377 9

ЦСКА приключи подготовката си в Австрия със загуба

  • курбанли-
  • карабах-
  • контрола-
  • подготовка-
  • лагер-
  • цска-
  • загуба-
  • греди-
  • кери-
  • нзила

"Червените" уцелиха две греди, но отстъпиха на Карабах с 0:1

ЦСКА приключи подготовката си в Австрия със загуба - 1
Снимка: cska.bg

ЦСКА загуби с 0:1 от Карабах последната си контрола в Австрия. Единственото попадение за вицешампиона на Азербайджан вкара Курбанли в 71-ата минута, а на два пъти гредите спряха червените след удари на Нзила и Греъм Кери.

Наставникът на българския тим Любослав Пенев заложи в титулярния състав на три от новите попълнения - Вилдсхут, Нзила и Баи. Сред 11-те попада и младият Християн Петров, а атаката поведе Ахмедов.

Първото по-интересно положение стана факт в 10-ата минута, когато Боркес бе съборен пред наказателното поле на ЦСКА, но Курбанли не изпълни добре прекия свободен удар и стреля в стената. "Червените" отговориха с добър шут на Вилдсхут, но след рикошет топката излезе в корнер. В 12-ата минута Варела изпробва рефлекса на Махаматалиев след удар от границата на пеналта, но вратарят на азерите внимаваше и спаси.

Последва по-добра игра на червените в следващите минути, в които те осъществиха няколко пробива по двете крила, но не се стигна до голови положения. От своя страна Андраде отправи шут от дистанция след половин час игра при една от редките атаки на Карабах, но Бусато изби. В 41-ата минута ЦСКА създаде най-опасното положение до този момент. Баи центрира отдясно към Нзила, който бе с гръб към вратата, но въпреки това стреля от 13-14 метра параболично с глава, а топката се отби в напречната греда.

В началото на второто полувреме футболистите на Карабах взеха инициативата. Шест минути след почивката Курбанли за малко не откри резултата, завършвайки добра атака с едно докосване на азерите, но изстрелът му по земя от 12-13 метра бе отразен майсторски от стража на червените.

В 63-ата минута Йомов се отскубна от защитата и стреля от малък ъгъл, а вратарят изби в корнер. След неговото изпълнение Матей и Медина се спречкаха, опитвайки с прийоми от борбата да се хвърлят на земята, но страстите бързо бяха охладени след намесата на съотборниците им.

Малко по-късно и Греъм Кери нацели греда след удар от фаул.

Последваха силни минути за азерите, които след няколко опасни набега стигнаха до гол. Това стана след атрактивно подаване с копване на Боркес към Курбанли в 71-ата минута, а вторият вкара в долния ляв ъгъл, озовавайки се сам срещу Бусато.

До края на мача футболистите на Любослав Пенев опитаха да притиснат своя съперник, а най-доброто положение дойде в заключителните секунди на срещата след удар от фаул, който профуча над напречната греда.

Така "червените" приключиха лагера си в Австрия с един успех срещу Вакер (1:0) и три поражения от класните състави на Олимпиакос (1:2), Вердер (0:1) и днес от Карабах.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грух Грух Микренски

    4 10 Отговор
    Три поредни загуби на Припока звучи добре.
  • 2 Абе

    4 3 Отговор
    Тия Карабах през деня се бият с арменците а после играят и футбол

    Коментиран от #8

  • 3 Стоян Александров

    4 5 Отговор
    Лелелеееее каъв голям гранд Ви е победиллллллллл. Лелелелееееее. Гранда КАРАБАХ. Мисля, че съдията е виновен за тази загуба. Да духа супата който ни упрекне в лош футбол. Това е Гранда КАРАБАХХХХХХХ
  • 4 Терориста

    3 3 Отговор
    Да само Литекс the best
  • 5 Алоу

    3 2 Отговор
    Карабах е Еврогранд! Вердер съща са Еврогранд и европейски шампиони, но от втора дивизия на Германия хаха
  • 6 Яжте ми муро

    4 2 Отговор
    Ах,колко жалко е да си Уефскар!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Лудогорец

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Яжте ми муро":

    Най-вече ти яде Муро ухахахаха ФК Мура 05 Еврогранда мухахахаха евроидиотии
  • 8 Мюнхен

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Без половината титуляри на ЦСКА ще е така.
    Мено Кох, Брадли Мазику, Тибо Вион, централния нападател Кайседо и най-вече Юга липсват много и колкото по-скоро се възстановят, толкова по-добре.
    Хубавото е, че това е подготовка и приятелски срещи.
    Но ЦСКА натрупа значителни финансови постъпления и е задължително да се купи поне един много класен футболист за атаката на клуба.

    Коментиран от #9

  • 9 Левскар

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мюнхен":

    Без Онго, Бонго, Мутомбо🙂🙂🙂🙂. Вие чувате ли се какви ги говорите, ставате Лудогорец 2 и накрая що в България няма футбол.