Last news in Fakti

8 Юли, 2021 15:47 3 386 8

UEFA EURO 2020 Един от най-именитите съдии: Дузпата за Англия е грешка, но не очевидна

  • клатенбърг-
  • дузпа-
  • грешка-
  • съдия-
  • англия-
  • полуфинал-
  • дания-
  • евро 2020

"Това е разказ за две решения за дузпа - едната свирена, а другата - не", заяви Марк Клатенбърг

UEFA EURO 2020 Един от най-именитите съдии: Дузпата за Англия е грешка, но не очевидна - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-именитите английски съдии в близкото минало Марк Клатенбърг също коментира най-спорното положение при победата на Англия над Дания с 2:1 на полуфинала на Евро 2020, когато в 103-ата минута нидерландският рефер Дани Микелие отсъди спорна дузпа при нахлуване на Рахим Стърлинг в наказателното поле. Повторенията показаха минимално съприкосновение между крилото на “трите лъва” и датски бранител, но то не убеди общата публика в правотата на решението.

Въпрекит това Клатенбърг заяви, че датските играчи могат да оспорват отсъждането като тежко, но не и като очевидна грешка.

"Това е разказ за две решения за дузпа - едната свирена и другата не. При първото бе, когато Хари Кейн взе топката пред резервата Кристиан Норгорд, преодоля го и след това бе фаулиран на границата - там съдията прецени, че Кейн е извършил пръв нарушение и не даде дузпа - това не бе очевидна грешка.

След това дойде положението на Стърлинг с Йоаким Мееле, където имаше минимален контакт. Не смятам, че е оправдано такова отсъждане в такъв ключов момент, но от друга страна датчаните могат да спорят, че е тежко, но не е и очевидна грешка,” заяви Клатенбърг.

Хари Кейн пропусна самата дузпа, но при добавката отбеляза попадението за 2:1, което класира “трите лъва” за финала на Евро 2020 в неделя, когато те ще се изправят срещу Италия от 22:00 българско време.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОДОР СТОЯНОВ

    2 19 Отговор
    НЕ БЕШЕ ЧЕСТНО, НО СЛЕД ВАР СЕ ВИДЯ, ЧЕ ИМА СЪПРИКОСНОВЕНИЕ, КОЕТО БЕ ИЗПОЛЗВАНО УМЕЛО ОТ ТЪМНИЧКИЯ НАПАДАТЕЛ!!
    ТОВА Е ИГРАТА!
    СМЯТАМ, ЧЕ АНГЛИЯ Е ЩЕ НОВИЯТ ШАМПИОН, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ХИЧ НЕ МЕ КЕФЯТ, НО..."КОРОНАТА Е НА ВСЯКЪДЕ" ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ВАРИАНТИ...;-)))

    Коментиран от #7

  • 2 Стоян Александров

    38 2 Отговор
    Англичаните винаги сте били боклуци. Дузпа няма. Господ никога няма да Ви прости расисткия скандал който Вие спретнахте тук в България. Но нашите корумпирани политици си мълчаха като п...и. Господ ще Ви накаже за това. Толкова сте долни. И най-големите РАСИСТИ. За Вас негрите и ние източноевропейците сме само роби.

    Коментиран от #8

  • 3 Ъъътт

    27 0 Отговор
    Тоя мача ли ще ни разказва. Защо не каже за отскачането с разперени ръце на Магуайър и Кейн. Или за удара на Стърлинк бутащ защитника с дясната ръка , а с лявата го удари в лицето - атака , две преди да плонжира за дузпа за пореден път. И защо ни заблуждават първенството се проведе във Великобритания и тя си е домакин. По домакински на финал! И за да биеш домакина трябва да си два пъти по-силен за за преодолееш димакинската помощ.
  • 4 С шашма

    23 0 Отговор
    Взеха световното,с шашма се класират и тук.
    Пълни боклуци.
    А Стърлинг е долно малко черно копче.
  • 5 пешо

    7 1 Отговор
    как ще е очевидна! видя я цял свят.
    но из.клатен.бург и музикантът на терена - йок!
  • 6 Prime

    4 0 Отговор
    Гадни колонизатори
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 неприятни

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    Англичаните са неприятни. Само коментаторът Борисов ги боготвори. Англичаните си мислят, че са пак предишните колонизатори, но сега живеят далеч по-зле от малка Дания, която има два пъти по-добър стандарт от тях. Англичаните са първи само по пиене.