Last news in Fakti

10 Юли, 2021 17:00 2 061 4

Президентът на Ла Лига: Не смятам, че има европейски клуб, който може да си позволи заплатата на Меси

  • лионел меси-
  • футбол-
  • барселона-
  • ла лига-
  • хавиер тебас

Няма как той да подпише с Барселона на старите условия, това е невъзможно

Президентът на Ла Лига: Не смятам, че има европейски клуб, който може да си позволи заплатата на Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас направи поредното си остро изказване по повод финансовата ситуация в европейския футбол в момента. Само преди дни той обяви, че няма никакво намерение да облекчава финансовите рестрикции, за да позволи на Барселона да картотекира новите си попълнения и по този начин продължава да попарва надеждите на всички в Каталуния за скорошно преподписване от страна на един от символите на съвременния футбол - Лионел Меси.

Сега Тебас обясни, че и останалите големи клубове в Европа, които са свързвани с името на аржентинската звезда, не могат да си го позволят в сегашните условия и биха могли да го привлекат единствено чрез финансов допинг.

“Няма как той да подпише с Барселона на старите условия, това е невъзможно. Не смятам, че има европейски клуб, който може да си позволи да му плаща тези пари. Манчестър Сити обяви загуби в размер на 270 милиона евро, така че дори не трябва да мислят за привличането му. Ако го правят, това ще е финансов допинг. Казах го и на Джосеп Гуардиола преди няколко дни - щеше ли да спечелиш всички тези титли без този финансов допинг? Икономическият допинг наистина наранява футбола. Това не са реални пари изкарани от клубовете, а вкарването им в него води до инфлация и то от лош тип,” заявява Тебас.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бойко шкафа

    9 1 Отговор
    Ще го взема в УеФски,аз ще му плащам,В ШКАФЧЕТА..
  • 3 Ломев

    9 1 Отговор
    ТРЯБВА ДА ГО ПРОДАДАТ НЯКЪДЕ, ОТТУК НАТАТЪК ЩЕ ДЪРЖИ КЛУБЪТ ПОД ВОДА, НЯМА ДА СА БАРСЕЛОНА А ФК. МЕСИ. НИКОЙ ГОЛЯМ ОТБОР НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ "ПО-МАЛЪК" ОТ ДАДЕН ИГРАЧ. ДА СИ НАПРАВЯТ ОТБОР БЕЗ МЕСИ
  • 4 Луди

    0 0 Отговор
    Един професионален футболист,на световно ниво,не трябва да взима над 30 000€ месечно.Да наложат таван..Да бъде професия,като професия.С тия 30 бона ще си живее и старините без проблем.