Last news in Fakti

16 Февруари, 2013 13:38 2 460 2

Американски национал призна, че е гей, прекратява кариерата си

  • роби роджърс-
  • национал-
  • лийдс-
  • гей

Бившият национал на САЩ - Роби Роджърс разкри, че е хомосексуалист.

25- годишният футболист, който за последно игра за Лийдс,прекрати кариерата си, заради невъзможността да крие повече сексуалните си наклонности.

"Винаги съм смятал, че ще мога да крия тази тайна. Футболът бе моето спасение, моята самоличност. Сега е време да разкрия себе си извън футбола. През последните 25 години бях уплашен да покажа на всички какъв съм. Тайните могат да навредят доста на вътрешното състояние на хората.

Футболът криеше моята тайна и ми даде радост, какво не съм предполагал, че ще изпитам. Винаги ще бъда благодарен за кариерата ми. Сега вече нямам тайни, аз съм свободен човек. Вече мога да продължа напред и да живея така, както моят създател е отредил", заяви Роджърс на своята Twitter страница.

Футболистът е едва третията в историята, който публично признава, че е гей. Той има записани 18 мача за националния тим на САЩ.

През 1990 година Джъстин Фашану стана първият футболист във Великобритания, който разкри, че е с  хомосексуална ориентация. Осем години по-късно той сложи край на живота си на 37-годишна възраст.

През 2011 година Антон Хисен, който е син на бившия играч на Ливърпул Глен Хисен, също обяви, че е гей пред шведско издание.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ba6 Maistora

    0 0 Отговор
    сигурно ще му е доста трудно да прекрати "карирата"си..!
  • 2 Куромагомедов

    0 0 Отговор
    Не разбрах какво значение има сексуалната ориентация в случая? Или можеш да играеш, или не. По-голямата част от нашите звезди не са гейове, но са пълни п..ки...