Last news in Fakti

11 Юли, 2021 18:41 1 231 4

УЕФА с идея да увеличи участниците на европейските първенства от 2028 г.

  • европейско първенство-
  • уефа-
  • футбол-
  • участници

От 24 на 32

УЕФА с идея да увеличи участниците на европейските първенства от 2028 г. - 1

УЕФА сериозно обмисля да увеличи на 32 участниците на европейските първенства занапред, съобщава “Асошиейтед Прес”. Идеята е това да стане от Евро 2028. В момента отборите са 24, като толкова бяха и на предишните еврофинали през 2016 година, а през 2012 година бяха 16.

Ако предложението се реализира, това ще означава, че от 55 участници в квалификациите цели 32 ще продължават и на финалите, което пък неимоверно би увеличило шансовете на България за класиране.

Все още не е ясно кой ще е домакин на първенството след седем години, като решението трябва да бъде взето до края на 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 преди

    3 0 Отговор
    години бяха 8 отбора, а в по-далечни времена едва 4...
  • 2 Хъм

    2 1 Отговор
    Дали ще успеем най-после да се класираме?
  • 3 Фудбалер

    1 1 Отговор
    "от 55 участници в квалификациите цели 32 ще продължават и на финалите, което пък неимоверно би увеличило шансовете на България за класиране."

    Да го направят с 54 отбора и имаме някакъв шанс да се класираме!! Ама естествено няма да се случи.... как беше, играли сме добро али сме немали шансу. Или нещо такова.
  • 4 Реалност

    2 0 Отговор
    Ако направят 54 участниците може и да се класираме, трудно ще е, но ще има шанс