Last news in Fakti

14 Юли, 2021 00:21 2 502 6

Лудогорец отново победи Шахтьор Солигорск с 1:0

  • лудогорец-
  • десподов-
  • победа-
  • квалификации-
  • шампионска лига-
  • шахтьор солигорск

Българският шампион спечели и реванша и продължава напред в квалификациите за Шампионска лига

Лудогорец отново победи Шахтьор Солигорск с 1:0 - 1
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец победи беларуския Шахтьор Солигорск с 1:0 в Белград и в реванша от първия предварителен кръг на Шампионската лига (1:0 в първия мач). Двубоят не се игра в Беларус заради санкциите към страната за принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет и започна с по-активна игра на разградчани.

В 3-ата минута Пиерос Сотириу засече с глава центриране от корнер, но прати топката покрай вратата. В началните минути Лудогорец бе по-активният отбор, но без да успее да застраши вратата на Гутор. В 20-ата минута след центриране в наказателното поле на разградчани от свободен удар Антон Недялков се намеси добре и изчисти топката.

Осем минути след това Шахтьор бе близо до гола. Нападателят на беларуския тим Дембо Дарбо напредна по фланга и успя да стреля, след като Игор Пластун не успя да го спре, но Кристиан Кахлина отрази с крак.

В 32-ата минута Десподов центрира в наказателното поле, но Гутор без проблем улови. В края на полувремето Десподов комбинира добре със Сотириу пред наказателното поле и шутира от 20 метра, но Гутор без проблем улови.

Втората част започна с натиск на беларуския тим. В първите секунди на полувремето Ахмеди проби отляво в наказателното поле на "орлите" и опита успореден пас за Дарбо, но за щастие на българския шампион капитанът Недялков изчисти.

Първата промяна за Дамбраускас дойде в 60-ата минута, когато Вандерсон отстъпи мястото си на Алекс Сантана. В 65-ата минута Кендиш изби топката в корнер след пас на Десподов към близката греда. Три минути след това Джордже Иванович стреля от дистанция, но над вратата на Кахлина.

В 71-ата минута Лудогорец откри резултата. След контраатака Каули подаде на Десподов, който бе оставен сам срещу вратаря и прати топката във вратата на Гутор.

В 78-ата минута Каули добре комбинира с Алекс Сантана, който искаше да стреля от границата на наказателното поле, но бе затворен от защитниците на беларусите. В добавеното време на срещата влезлият като резерва Текпетей опита акробатично изпълнение, но не сполучи.

В следващата фаза след седмица Лудогорец ще спори със словенския Мура, отстранил северномакедонския Шкендия след 5:0 у дома и общ резултат 6:0.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    БРАВО ЮНАЦИ
  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Малко може, за цвят.
    Лошото е, че млякото с какао
    стана вече какао с мляко...
  • 4 ФънФън

    4 3 Отговор
    наще са пълни некадърници, с тая игра до никъде !!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 капанец

    0 0 Отговор
    машинаааа мачкай!