Last news in Fakti

15 Юли, 2021 09:45 1 680 3

Официално: Донарума е футболист на ПСЖ

  • донарума-
  • псж-
  • представяне-
  • милан-
  • трансфер

Италианският страж се присъединява към ПСЖ като свободен агент, след като не поднови контракта си в Милан

Официално: Донарума е футболист на ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

ПСЖ обяви официално привличането на вратаря на европейският шампион Италия Джанлуиджи Донарума, който подписа петгодишен договор до лятото на 2026 година. Италианският страж се присъединява към ПСЖ като свободен агент, след като не поднови контракта си в Милан, с чийто екип игра 48 мача и допусна 54 гола през миналия сезон.

Донарума беше титуляр във всички мачове на Италия, а на финала срещу Англия спаси две дузпи и помогна на "скуадра адзура" да спечели втора европейска титла след 1968 година. Той беше обявен и за най-добър футболист на първенството.

"Чувствам се готов да се справя с новото предизвикателство и да продължа да се развивам тук. С ПСЖ искам да спечеля колкото е възможно повече и да доставя радост на феновете", каза Донарума, който направи дебют за Милан на 16 години и изигра 251 мача.

Преди пет години Донарума стана най-младият вратар, играл за Италия - на 17 години и 189 дни, в мач срещу настоящия световен шампион Франция. По-рано днес 22-годишният страж публикува емоционално съобщение в Инстаграм до феновете на Милан.

"Всички росонери, които срещнах от първия до последния ден, винаги ще бъдат в сърцето ми като важна част от това пътуване през живота, което ме направи това, което съм днес", написа Донарума към бившия си клуб.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе бегай бе

    1 2 Отговор
    Този спаси дузпите на върха, на адреналина. Изобщо не е добър вратар за мен. Неразчетени излизания, бавни реакции и лоша игра с крака. Буфон на неговите години, беше много по-добър.

    Коментиран от #3

  • 2 Manaf

    2 0 Отговор
    Даже и с новата си заплата ще се справи
  • 3 Буфон

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе бегай бе":

    Има накъде да се развива още. Далеч е от завършен вратар, но е само на 22. Вярно е, че трябва още да работи за играта с крака, излизанията му куцат и т.н. За мен Зомер беше най-добрият вратар на европейското.