Last news in Fakti

28 Юли, 2021 08:15 1 742 9

Епитропов не намери място за финала на бруст и отпадна от Олимпиадата

  • любомир епитропов-
  • олимпиада 2020-
  • плуване-
  • бруст

Полуфиналът на Епитропов беше първи за България в плуването на форум под петте преплетени кръга от Пекин 2008, когато Михаил Александров се нареди 11-и на 100 метра бруст

Епитропов не намери място за финала на бруст и отпадна от Олимпиадата - 1
Снимка: bgswim.com

Любомир Епитропов завърши достойно дебютното си участие на Олимпийските игри в Токио. Българинът, който вчера се класира за полуфиналите на 200 метра бруст с нов национален рекорд от 2:09.68 минути, не успя да намери място сред най-добрите осем в дисциплината си след 2:10.33 минути. В крайното класиране на 200 метра бруст в Токио 22-годишният плувец от Велико Търново зае 15-о място.

С най-добро време във финала влезе Айзък-Стаблети Куук (Австралия) с 2:07.35 минути.

Полуфиналът на Епитропов беше първи за България в плуването на форум под петте преплетени кръга от Пекин 2008, когато Михаил Александров се нареди 11-и на 100 метра бруст.

Това е и най-големият успех в спортната кариера на възпитаника на Николай Вакареев до момента, а 2021 г. е най-силната година за него. По-рано през сезона той беше полуфиналист и на Европейското първенство в Будапеща.

Още трима български плувци трябва да стартират в японската столица до края на Игрите. По-късно днес Калоян Левтеров ще участва на 200 метра гръб, а утре Йосиф Миладинов и Антъни Иванов скачат в басейна на 100 метра бътерфлай.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 1 Отговор
    Много говорене ,последен на полуфинала....При толкова говорене ,станах да го гледам.
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    6 1 Отговор
    Да се прехвърлят в "ТУРИСТИЧЕСКО ОРИЕНТИРАНЕ" !!!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Кво се чудите...?!

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Епи,тропа си- Епитропов,a не плува...?!
  • 4 русенец

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Че то всичките ни спортисти точно с туристическо ориентиране се занимават - обикалят от страна на страна и се забавляват за наша сметка и с нашите пари. И така цял един живот. А като им писне да се занимават с фитнес и разходки ги правим дупетати. Да са ни живи и здрави!
  • 5 Да,да

    3 0 Отговор
    Наздраве!
  • 6 Жоро

    5 0 Отговор
    Браво Момче.Продължавай да се трудиш така , ще имаш още подобри резултати. Успех. Бъди здрав!!!
  • 7 Българин

    1 0 Отговор
    Нов национален рекорд. Не е място за злобни забележки. Напротив, трябва да подкрепяме нашите хора !

    Коментиран от #9

  • 8 zizi

    1 0 Отговор
    въпреки това БРАВО!!!
  • 9 факт

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Злобните забележки са провокирани от въпросният плувец , защото отиде до полуфинал и се изряза , като римски цезар пред сенат , в стил "Дойдох-Видях - Победих" . Какво трябва да каже тогава Таня Богомилова- Дангалакова - трета на европейско в щафета 4х100 1985г., златен медал на 200 метра брус 1985г. още 6 медала сребърни и бронзови от европейски първенства , сребърен и бронзов на световното в Мадрид 1986 , има 64 поправки на националният рекорд . Върха на кариерата и е златен олимпийски медал в Сеул 1988г , и нов олимпийски рекорд .Избрана за спортист на годината , сред дива конкуренция от една камара златни олимпийски шампиони. Тогава така се ставаше спортист на България , само със златен медал и олимпийски рекорд.