Last news in Fakti

31 Юли, 2021 05:42 5 337 13

Достойно представяне за Йосиф Миладинов във финала на 100 метра бътерфлай

  • йосиф миладинов-
  • токио 2020-
  • олимпиада 2020-
  • финал-
  • 100 метра бътерфлай-
  • осмо място

Олимпийската титла с нов световен рекорд от 49.45 секунди спечели американецът Каелъб Дресел

Достойно представяне за Йосиф Миладинов във финала на 100 метра бътерфлай - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Йосиф Миладинов завърши осми във финала на 100 метра бътерфлай в олимпийския си дебют. 18-годишният българин, който беше най-младият от родните олимпийци в японската столица, даде време от 51.49 секунди във финала на Олимпийските игри в Токио. Това беше първи финал за български плувец при мъжете от форум под петте преплетени кръга и първи за родината ни от Сеул 1988 година, когато Таня Богомилова печели олимпийската титла на 100 метра бруст, а Антоанета Френкева е втора на 100 метра бруст и трета на 200 метра бруст.

Олимпийската титла с нов световен рекорд от 49.45 секунди спечели американецът Каелъб Дресел, за когото това беше втора индивидуална титла в Токио след златото на 100 метра свободен стил.

Европейският шампион и олимпийски на 200 метра бътерфлай Крищоф Милак (Унгария) от Токио 2020 спечели сребърния медал с нов европейски рекорд от 49.68 секунди.

Третият и от полуфиналите Ное Понти (Швейцария) заслужи бронза с 50.74 секунди.

Въпреки че не успя да повтори националния си рекорд от 50.93 секунди и плуването си от полуфиналите от 51.06 секунди, Миладинов заслужава поздравления за представянето си в Токио след тежкия сезон, изпълнен с много състезания и други премеждия. Младият българин показа, че когато мечтаеш и работиш здраво, нещата се получават.

2021 година безспорно е най-успешната в кариерата на Йосиф Миладинов. През май той спечели сребърен медал на 100 метра бътерфлай на Европейското първенство за мъже в Будапеща с нов национален рекорд от 50.93 секунди – това беше и историческо първо отличие на български плувец при мъжете на 50-метров басейн на континентален форум. По-рано през юли 18-годишният пловдивчанин се окичи с два златни медала на Европейското първенство за юноши в Рим – на 50 и 100 метра бътерфлай.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai Nudals

    36 0 Отговор
    Това момче има голямо бъдеще,пред себе си...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Bai Nudals

    34 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не забравяй че плува най трудния стил,в най вълчата дисциплина. На 18 и стигна финал. Не забравяй че това е първи мъжки финал в плуването,за наш плувец. Найс а.
  • 4 Браво

    23 0 Отговор
    ма момчето. Да се пребориш с тези анаболни акули не е лесно. Думите, че е бил уморен и не е възстановил ясно говорят, че е чист като сълза. Големите фаворите изглеждат яко назобани за тези резултати.
  • 5 Орел

    3 0 Отговор
    Наздраве!
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    1 5 Отговор
    Ако беше астматик като Фелпс::: Майкъл Фред Фелпс II (на английски: Michael Fred Phelps) е американски плувец и спортистът с най-много златни олимпийски медали за всички времена. Има 28 олимпийски медала и е 23-кратен олимпийски шампион.[1] Държи рекордите за най-много златни медали за всички времена (23), за най-много златни медали в индивидуално състезание (13) и за най-много олимпийски медали в индивидуално състезание за мъже (16). Със спечелването на 8 златни медала на Олимпиадата в Пекин през 2008 г. Фелпс спечелва рекорда за най-много първи места в една Олимпиада.

    Коментиран от #7

  • 7 Bai Nudals

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Говориш за плувен Бог...

    Коментиран от #9

  • 8 Тодор

    0 4 Отговор
    Точно там е въпросът,че представянето му на финала е недостойно!
  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Bai Nudals":

    Говоря за Спортна мафия ! Като е велик защо не плува без медикаменти? Седемкратен победител на велообиколки нямаше проблем, докато слуша. Когато спря да се състезава и реши да прави чисти спортисти - му доказаха кръвен допинг със задна дата и му отнеха всички медали! Сестрите Уилямс взимат над пет забранени за спортисти медикаменти!

    Коментиран от #13

  • 10 браво

    5 0 Отговор
    Поздравления за българина Йосиф. Да станеш 8 в света, Слава на Христа Бога, при положение че има 8 милиарда души на планетата, никак не е малко. Йосифе, българско лъвче, пожелавам ти да станеш 1 ви в света, а след примера ти и другите българи да покорят света.
  • 11 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Девето място няма,затова осмо е достойно.
  • 12 ганю

    1 0 Отговор
    който работи сериозно винаги печели
  • 13 Bai nudals

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Не те разбирам,значи няма полза от допинг щом после ще ти вземат титлата. Това да не ти е България взимали били. Контролът е убийствен.