Last news in Fakti

4 Август, 2021 10:30 1 450 5

Димитър Пенев: Дано имаме успехи и в Токио, и в Европа

  • димитър пенев-
  • токио 2020-
  • цска-
  • европа-
  • лига на конференциите

Трябва да бием, за да не ни забравят кои сме

Димитър Пенев: Дано имаме успехи и в Токио, и в Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Великият Димитър Пенев пропусна полета за Латвия миналата седмица и не бе с отбора за гостуването на ЦСКА на Лиепая от Лигата на конференциите. След като Стратега близо седмица не обясни причината за изненадващото си отсъствие. Вчера Мач Телеграф се свърза с треньор номер 1 на ХХ век, който засегна не само случващото се на "Армията", но и това на олимпиадата в Токио.

- Г-н Пенев, как сте? Миналата седмица пропуснахте полета за Латвия и не бяхте с ЦСКА за реванша с Лиепая, спечелен драматично с дузпи...
- Добре съм, жив и здрав. Не е най-важното, че не съм пътувал. Важното беше, че отборът успя да елиминира латвийците.

- Сега предстои друг много тежък мач – срещу Осиек на "Васил Левски". Какво очаквате от него?
- Всички ние – шефове, фенове, чакаме победа от ЦСКА. Да, тя не е задължителна, но ще е добре за всички нас да победим. Всичко обаче е в ръцете на футболистите. Те трябва да забравят всичко, което се е случило досега.

- Това, че отборът няма мачове от първенството и треньорът Стойчо Младенов има повече време за работа с футболистите, как според вас ще се отрази на ЦСКА?
- Вече ви казах, че за футболистите, когато започне мачът, няма значение кой е техният треньор. Те трябва да играят за себе си. Да направят така, че да имат права за финансирането си. При един добър резултат, бъдете сигурни – и ръководството ще е по-благосклонно.

- Докъде може да стигне ЦСКА в Европа, като се има предвид, че плейоф съперник най-вероятно ще е Виктория Пилзен – тим, който определено не плаши?
- Много е важно да побеждаваме в Европа, за да не ни забравят кои сме. И тук не говоря само за ЦСКА, а за всички български отбори, които са в евротурнирите. Когато клубният ни футбол постига добри резултати, и националният тим ще върви.

- Как бихте коментирали случилото се на олимпиадата с родния щангист Христо Христов, който бе лишен от заслужен медал след много спорно съдийско отсъждане?
- Много неприятно. Но нали знаете, че винаги така е било така. На олимпиадата през 1968 г. в Мексико във финала на футболния турнир ни ощетиха срещу Унгария (б.а. - Димитър Пенев визира изгонването на Цветан Веселинов-Меци, Кирил Ивков и Начко Михайлов, които съдията Диего де Лео от Мексико дава на нашите. Срещата завършва 1:4, а реферът ни реже, защото побеждаваме именно неговата родина на полуфинал и прави опит мачът да бъде прекратен – а българите дисквалифицирани. Причината – по този начин Мексико ще стигне до бронза, защото те вече са загубили от полуфинала срещу Япония).

- За финал – какво си пожелавате?
- Олимпиадата още не е свършила. Понякога медалите и приятните изненади идват оттам, откъдето хората не очакват. Дано имаме успехи и в Токио, и в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Люси

    5 4 Отговор
    Тъп, че вдлъбнат!
  • 2 Пената

    6 1 Отговор
    Тия двамата и оня третия

    Коментиран от #4

  • 3 АБВ

    5 0 Отговор
    Какво ще биеш то ако ставаше по кръчмите сме на първо място
  • 4 Ох ох

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пената":

    И двамата и оня третия от Риека ще вкарат гол днес на ЦСКА. Цяло лято са се занимавали с интриги и седене, вместо да тренират, ако някой очаква нещо по-леко от 0-3 днес, да започне да се пробва в романтичната поезия.
  • 5 Домати с лук

    4 2 Отговор
    Чак пък велик? Какво велико е направил? Нищо. Само дето говори "врели некипели" и аудиторията се залива от смях.
    Чак пък стратег? Стратег, че беше водач на нашите момчета през 1994 год. в САЩ и какво от това? Момчетата си бяха добре подготвени, тъй като играеха в чужбина и те извоюваха четвъртото място в света. Чичо Митко беше екскурзиант, както обикновено.
    Журналята като започнат да го величаят, че чак крилца му израстват.
    Нито е велик, нито е стратег, нито е политик.
    Единия от Мировяне, другият от Банкя. И двамата пишман футболисти и политици. Разлика почти нямат. Скрий единия, покажи другия. 00 = 00
    И за какво ще ходи в Латвия? Да товари хазната на клуба. Екскурзиянт.