Last news in Fakti

11 Август, 2021 22:10 3 248 0

Майкъл Джордан въвежда велик хърватин в “Залата на славата”

  • чикаго булс-
  • джери райнсдорф-
  • майкъл джордан-
  • тони кукоч-
  • залата на славата

Тони Кукоч е част от Клас 2021 на баскетболния пантеон на величието, като името му ще бъде увековечено на 11 септември тази година

Майкъл Джордан въвежда велик хърватин в “Залата на славата” - 1

Най-голямата легенда на световния баскетбол Майкъл Джордан, в компанията на собственика на Чикаго Булс Джери Райнсдорф, ще въведат бившия играч на “биковете” Тони Кукоч в “Залата на славата”. Великият хърватин е част от Клас 2021 на баскетболния пантеон на величието, като името му ще бъде увековечено на 11 септември тази година.

Заедно с Кукоч, в “Залата на славата” ще намерят място още Пол Пиърс, който ще бъде въведен от Кевин Гарнет, Крис Бош от Рей Алън, Крис Уебър от Айзея Томас и Бен Уолъс от Лари Браун. При треньорите новите имена са Бил Ръсел, Рик Аделман и Джей Райт, а при жените - Йоланда Грифит и Лорън Джаксън.

В Клас 2020 Майкъл Джордан имаше роля във въвеждането на своя добър приятел - покойната легенда на ЛА Лейкърс Коби Брайънт. Заедно с Черната Мамба, в “Залата на славата” влязоха Кевин Гарнет и Тим Дънкан.

Ем Джей и Кукоч са съотборници във втората половина от доминацията на Чикаго през 90-те години на миналия век. Хърватското крило се присъединява към състава на "биковете" през 1993-а и, заедно с Джордан, печелят три поредни титли през 1996-а, 1997-а и 1998-а.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА