Last news in Fakti

12 Септември, 2021 11:25 3 456 1

Приеха големия Тони Кукоч в "Залата на славата". Той сътвори култово изречение

  • тони кукоч-
  • залата на славата

"Бих искал да благодаря на Майкъл Джордан и Скоти Пипън за това, че ми сритаха задника на Олимпийските игри в Барселона", каза хърватинът

Приеха големия Тони Кукоч в "Залата на славата". Той сътвори култово изречение - 1
Тони Кукоч

Една от големите легенди на европейския баскетбол и трикратен шампион в НБА с отбора на Чикаго Булс - Тони Кукоч, официално бе въведен в "Залата на славата". Великият хърватин бе приет в "Храма на величието" на специална церемония през изминалата нощ, състояла се в Кънектикът. Той бе компанията на бившия си съотборник при “биковете” - Майкъл Джордан, и собственика на клуба - Джери Райнсдорф.

"Бих искал да благодаря на Майкъл Джордан и Скоти Пипън за това, че ми сритаха задника на Олимпийските игри в Барселона (б.р - 117:85 за САЩ срещу Хърватия на финала на Олимпиадата през 1992 г.), и че ме мотивираха да работя още по-здраво, за да се превърна във важна част от онзи отбор на Чикаго Булс. Изпитвам огромно уважение и към господин Джери Райнсдорф, както и към покойния Джери Крауз за това, че повярваха в мен, когато още не беше модерно европейци да се състезават в НБА.

Благодаря и на Чикаго и хората в града, които ме приеха с отворени обятия още от самото начало. Прекарах едни страхотни три шампионски години, в които бях воден от едни от най-великите треньори в историята - Фил Джексън и Текс Уинтър. Да се уча и да тренирам заедно с великани като Майкъл Джордан, Скоти Пипън и Денис Родман беше сбъдната мечта”, заяви Кукоч.

В "Залата на славата" бяха приети още Крис Бош, Пол Пиърс, Крис Уебър и Бен Уолъс. В женската част място сред най-великите намериха Йоланда Грифит и Лорън Джаксън, а пък Бил Ръсел за втори път става част от "Безсмъртния храм", този път и заради треньорските си заслуги.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винету

    5 0 Отговор
    Велик отбор бяха Нулс през 90-те, поклон!