Last news in Fakti

16 Август, 2021 13:49 1 953 8

Мартин Петров: Ние сме по-иновативни от сегашните ръководители на БФС

  • мартин петров-
  • бфс-
  • конгрес

Конгресът трябва да се проведе, за да се видят всички кандидати и техните екипи

Мартин Петров: Ние сме по-иновативни от сегашните ръководители на БФС - 1

Легендите на българския футбол Мартин Петров и Стилиян Петров, които са част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентския пост на БФС, коментираха ситуацията в родния футбол.

“Аз също живея в чужбина, но по-често си идвам от Стилиян. С Митко карахме и треньорските лицензи в НСА. Дълго време обсъждахме идеята и дойде време да се покажем с лицата си. Връщане назад няма. Клубовете показаха, че искат конгрес, като събраха подписите. Има страх в клубовете. Това го видяхме в хората по време на срещите с тях. Дълго време е така. От 2018 година си спомням за скандалите с Любо Пенев, за бюлетините и гласуването сме чували някакви неща. Може би в БФС искат да си действат по стария начин, докато ние сме иновативни и искаме да направим промяна.

Симпатизирахме им във футбола на сегашните ръководители. Ние обаче сме по-ново поколение, играли сме и сме живели в чужбина, по иновативни сме. Няма да оправим футбола с вълшебна пръчица. Всички ни казваха, че ще е невъзможно. Дойде времето да се опитаме да помогнем. Изморихме се да чуваме едни и същи неща от 15 години. Едни и същи интервюта. Не се мисли за бъдещето. Няма методика. Всеки гледа да закърпи положението за шест месеца. Не се дава шанс на младите. Така не се работи. Знаем как се работи в чужбина. Клубовете имат стратегия, която се следва, а не след един месец работа нямаш резултати и после се отказваш и правиш промяна на стратегията.

Какъв опит имаме, като ръководители? Ами преди 15 години какъв беше техния опит? Освен Боби Михайлов, който беше вицепрезидент на Батето. Това е контравъпрос. Те са били в нашата сегашна позиция. Най-вероятно и те са искали да направят нещо за благото на българския футбол, но както Митко каза, идва време за промяна“, заяви Мартин пред btv.

„Не се бях прибирал от четири години в България. Конгресът трябва да се проведе, за да се видят всички кандидати и техните екипи. За момента някой друг, освен Димитър Бербатов не е излязъл с някаква концепция. Ние в момента сме малко по-организирани, по-иновативни и искаме да направим промяната и тези малки неща излизат наяве. Футболът е игра за хората, които искат да влагат, да развиват млади таланти и треньори. Това не се получава и хората започват да се изморяват и да им омръзва. Ние знаем с какво се захващаме.

Когато започнахме да споделяме за идеята, че ще се опитаме да променим нещата, всички ни казваха, че не знаем с какво се захващаме. Повечето идеи дойдоха от Бербатов. Той представи своята визия и екипа, с който иска да работи. Каза как иска да промени българския футбол. Дали ще стане, надявам се. Нас не ни е страх, да излезем и да се борим на конгреса. Всички сме минали през всяка една национална гарнитура и знаем колко е важно да се даде шанс да за развитие на всеки един млад футболист. Гледам, че Венци Стефанов излиза и говори, че всичко е наред и нямаме проблеми. Не, не е наред. Нашият футбол е на много ниско ниво. Ние сме загубили респекта на световния футбол, което е най-лошото“, допълни Стенли.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мале!

    2 4 Отговор
    Тоз верно бил много тъп! Защото е уверен, че феновете му вярват

    Коментиран от #3

  • 2 Мачкай

    0 0 Отговор
    Гришо
  • 3 Фершел

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мале!":

    Кво стана с каката с милионите любов има ли?
  • 4 SH BG

    2 4 Отговор
    Барбуков да си гледа щерките, да се прави на "Мафиот" в селфита, но да не дава акъли за това от което не се сеща - футбола...!!!

    В БФС Председателски лентички за захвърляне като капитанската няма...!!!

    Дааа...!!!
  • 5 Акъл трябва, образовани хора!

    3 1 Отговор
    А бе Мартине, знаем как завършихте спортното училище, знаем че с трактор ви дърпаха за да го завършите! Обучиха ви да "играете футбол", а не да "управлявате футбол"! Не може хора дето не знаят таблицата за умножение, дето не могат да управляват своите капитали, да управляват футболните! Водете тренировки в детската школа, и не гледайте по-нагоре, да не станете на резил като "героите от САЩ"!

    Коментиран от #6

  • 6 На тоя

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Акъл трябва, образовани хора!":

    Простси не бих му дал и Каруца да управлява.И да прав си!Да ходят даучат децата на футбол по школите.А не да се целят във високите заплати в БФС!На длъжност - НИЩОПРАВЕЦ!Виж в Германия -жена стана шеф на футбола.Ама с каква визитка!!Да, Михайлов да си ходи,но не и тези да управляват.Нищо няма да променят.

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "На тоя":

    Значи те кефят сегашната перука-алкохолик, венци дебелия, плешивия кадльо, заспалия Емо, ненаситния домус! Те "перфектно" управляват и са все "отлечници" от Кеймбридж! Окозва се, че е по-лесно да свалиш от власт Тодор Живков и безкнижния от тези "незаменими" индивиди...

    Коментиран от #8

  • 8 Ти сериозно

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Ли мислиш,че точно тоя ТЪПАК може да промени нещо?. За другите двама не знам ама тоя се напъва само за яката заплата.
    Да му окраде една кифла милионите и да се не се усети толкова години.Божинката ако е за смях.,то този е чист резил.