Last news in Fakti

16 Август, 2021 12:34 44 070 49

Стилиян Петров: Вчера доживяхме и Бербатов да плати сметката в ресторанта

  • стилиян петров-
  • димитър бербатов-
  • бфс

Загубили сме респекта на световния футбол

Стилиян Петров: Вчера доживяхме и Бербатов да плати сметката в ресторанта - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият капитан и рекордьор по мачове с националния отбор Стилиян Петров коментира битката за БФС. Както е известно, той е част от екипа на Димитър Бербатов в борбата за президентския пост.

„Аз не се бях прибирал четири години, тъй като животът се промени. Живея в Бирмингам, но имаме ангажименти със семейството, училище, тренировки, сега и пандемията пречеше да се пътува. Промяна в БФС? Много сериозен въпрос, с който се борим от дълго време. Митко и екипът обиколиха цялата страна, аз за жалост нямах възможност. Той може да каже повече неща. Конгресът трябва да го има, за да излязат всички кандидати. Няма значение кои са те - Борислав Михайлов, Христо Порточанов и Димитър Бербатов. Ето Митко Бербатов излиза с екипа си и показва идеи. Ние не виждаме други кандидати, които искат да го направят. Изглежда, че целта е да се избегне конгреса. Ние искаме да направим промяна. Най-странното е, че това е структурата на БФС от дълги години. Може би ние сме по-организирани, по-иновативни, единни. Клубовете вече им е писнало да ги третират по този начин. Футболът е за хората, които искат да се развиват. Хората искат да развиват треньори, футболисти“, заяви Стилиян.

„Знаехме с какво се захващаме, знаехме, че ще е много трудно. Казваха ни, че нямаме шанс, когато започнахме. Против системата няма как да се борите. Повечето идеи при нас дойдоха от Митко Бербатов. Той показа как иска да промени българския футбол към по-добро, с какъв екип желае да работи и да се случи. Той е успял българин в България и в чужбина. Дали ще стане, ще видим, дано. Ние искаме да променим“, продължи той.

„Всеки един от нас е минал през всяка една национална гарнитура. Знаем колко е важно. Ние сме загубили респекта на световния футбол, а говорим как всичко е наред. Венци Стефанов излиза и казва, че всичко е наред, а не е така“, заяви Петров.

"Държавата и БФС трябва да вървят ръка за ръка. Те са били и са още наши идоли. Не значи, че са лоши хора, но просто не са направили така, че футболът да се развива достатъчно добре“, продължи още Стилиян пред btv.

„Те не знаят с какво се занимава Стилиян Петров. Те не знаят какъв опит имам в бизнеса, в маркетинга, във финансирането, във финансите. Ние имаме бизнеси, правим бизнес операции. Важното е, че те доказаха след 15 години управление, че продължават да нямат административен опит, което е най-лошо и най-пагубното. Говоря с много актуални футболисти, които искат да учат и да се развиват. Много умни момчета, които искат да бъдат нещо в българския спорт. Те искат да бъдат част от тази промяна. Няма прогрес за българските таланти, треньори и фенове“.

"Нашите ценности са едни и същи, ние сме израснали по един и същ начин, трудили сме се по един и същ начин. Никога няма да забравим това. Така е било и с всички футболисти, които сме играли. Не сме завиждали на успехите ни, а сме се подкрепяли. Вчера доживяхме и Митко да плати сметката в ресторанта. Знаете, че аз преминах през труден период в борбата с рака. Те двамата и доста други български футболисти дойдоха да ме видят. Ще разкажа една случка, когато ми слагаха инжекциите, докторът беше голям фен на Манчестър Юнайтед и се беше притеснил в присъствието на Бербо. Това е Митко Бербатов, това е Мартин Петров. Те дойдоха да ме видят. Така цениш приятелството. Не какво е направил за теб, а уважението. Разбира се, че без подкрепата на семействата, няма как да сме тук. За нас семейните ценности са много важни. Това определя как работиш и прогресираш. Това, което Митко Бербатов е изградил, е много интересно. Защото всеки един си има определена роля и всеки знае с какво трябва да се занимава. Екипът за него е едно от най-важните неща, като той е успял да го изгради и да го сплоти“, завърши Стилиян Петров.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 118 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    47 70 Отговор
    В моя ресторант Бербатов винаги е щедър.Под 50 лв бакшиш не пада.

    Коментиран от #6, #7, #8, #19, #20, #25, #33

  • 2 Пурко

    67 83 Отговор
    Двамата със Стойчков са най-големите керпедени от всички футболисти който съм срещал! Може би Стойчков го води с едни гърди по стиснатост, но само толкова! И двамата знаят само операция събиране, но не и изваждане!

    Коментиран от #3, #48

  • 3 Последния Софиянец

    57 38 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    Глупости! Бербатов е много щедър.Явно не ти е бил клиент.

    Коментиран от #5, #21

  • 4 Behemoth

    163 9 Отговор
    Дръгливите псета от онова незабравимо лято 94 няма да пуснат кокала ...същото е като боклуците бизнесмени схемажии от прехода ...прост човек с пари е невероятна трагедия ...

    Коментиран от #13

  • 5 Пурко

    64 34 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Няма как да са ми клиенти! Бил съм по доста софри с тях и други футболисти и за това имам директно впечатление от тях! Имат змии в джобовете и не смеят да бръкнат в тях да извадят някой лев за сметката! Всички са им длъжни да ги черпят и да им плащат масрафа само защото са "звезди"!

    Коментиран от #34

  • 6 Стефан

    32 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хапчетата?
  • 7 Б.Х

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кой е този твой ресторант
  • 8 киро японеца

    41 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абре Тръмп не е ли минал през твоята баничарница ???
  • 9 гост

    21 68 Отговор
    Доктора се бил притеснил.....щото Бербатов бил там.Абе тия вицове ги разправяйте на децата си.БТВ ви отдели един час тази сутрин да ви слушаме глупостите.

    Коментиран от #18

  • 10 асан

    9 9 Отговор
    Незабелязвате ли следното все едно говирим как сме еб,ли пена и вмъкваме детето днес за първи път получи 6ца и продължаваме с пената.Изначи от целия разказ за пената туриха заглавие Детето получи 6ца.Ех фрилансъри Слави ви скри топката и не ви допуска до стадиона
  • 11 Мимч

    27 33 Отговор
    Ама знаем,че и двамата с Бербатов бойкотирахте националния отбор.Ти беше сърдит и не искаше никакъв въпрос и разговор...даже..

    Коментиран от #12, #14, #44

  • 12 Айде сега

    59 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мимч":

    То и Стоичков бойкотира национала ,като футболист,после като треньор ,направо избяга към Селта.Къса памет! Футбола не върви от години ,Лечков и Венци сами плюят и казват ,всичко е ОК.Да ама не!

    Коментиран от #15

  • 13 Тези

    24 33 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    За умни,ли ги имаш.На врачанския Петров една кака го ужили с почти 4милиона.Леле и този има очи да се показва по телевизията.
  • 14 асан

    18 5 Отговор

    До коментар #11 от "Мимч":

    Бойкота не е заради хората, а заради журналистите.

    Коментиран от #16

  • 15 Мимч

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "Айде сега":

    Да и това е вярно и тримата бяха с ,,нараними мозъци,,
  • 16 Мимч

    8 9 Отговор

    До коментар #14 от "асан":

    Ех на журналистите това им е работата,да задават въпроси,макар и неудобни,а те се сърдят като ученички.На тях за това им плащат...
  • 17 ПЕНКО

    19 28 Отговор
    ОТЪРВАЛ КОЖАТА СТИЛЬО , НА КОЛКО МАЧОВЕ НА НАЦИОНЕЛНИЯ ОТБОР БЕРБАТКОВ ОТКАЗА ДА УЧАСТВА - И ТО ВАЖНИ МАЧОВЕ ... А СТИЛЬО ПОМПИЛЬО !!!!!!!!!!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 РЕАЛИСТ

    24 13 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Поправил се е. В английския вестник The SUN, бяха го снимали на първа страница, как дава дребни стотинки на бездомник и му писаха заплатата тогава в Манчестър Юнайтед на седмица и искаха хората да разберат, каква циция е Бербо.
  • 20 Фершел

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти нали в закусвалня работеше бели си чеснок и не се занимавай
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Го4о

    28 12 Отговор
    В Манчестър Юнайтед Бербатов има поставен рекорд по СТОЯНЕ на ПЕЙКАТА! А тук в Бг. сам се рекламира, че бил българския Хари Кейн!?!! Ха ха ха ха....

    Коментиран от #24

  • 23 ЖУЛ

    20 1 Отговор
    Ха ха ,какъвто ни е футбола,такава ни е и даржавата
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Селянин

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В твоя ресторант кебабчийница -Бербатов ,явно много го я закъсал
  • 26 Некой си

    4 1 Отговор
    Алоооо, Ковачев, мноу си зле.
  • 27 Ники М.

    15 2 Отговор
    Трудно ще бутне мафията. Трябва да нахлуе в БФС със Стоичков и Пенев и шамари.
  • 28 стил биг

    3 6 Отговор
    стилянчо,не говори глупости
  • 29 Лично мнение

    7 4 Отговор
    Нямам доверие на Д.Б.И като човек ми се вижда твърде самовлюбен
  • 30 Караибрахим

    14 0 Отговор
    Проблема е в спонсорите на клубовете. Защо директно не се казва какви са. Те са големи престъпници. От там провала е сигурен. Не може от хора с престъпно мислене, да очакваш нещо добро.
  • 31 мммммм

    3 1 Отговор
    И защо пък да не плати сметката????
  • 32 Hahahah

    10 5 Отговор
    Спортистите са паразити, които са свикнали само да взимат. Държавата не трябва да дава пари за професионален спорт.

    Коментиран от #45

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 0000

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пурко":

    Змии в джобовете 😄.това е яко
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Реалист

    4 7 Отговор
    Кът е искал да подкрепи българския футбол защо не игра за националния? А сега се напъва за шеф?
  • 37 Реалист

    1 5 Отговор
    Митко лабавия:)
  • 38 Реалист

    0 4 Отговор
    Мирко зализаното г...:)
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Реалист

    1 6 Отговор
    Митьо пачата:)
  • 41 Реалист

    1 6 Отговор
    Митьо нежния:)
  • 42 Нане

    6 0 Отговор
    Не какъвто ни е футбола,а какъвто ни е материала такава е държавата.С прост народ нищо не става.
  • 43 Фудболизт

    7 2 Отговор
    Кой гледа фудбул ве.занимание за спреляци
  • 44 Калбо

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мимч":

    целият български футболен съюз трябва да напусне и да се махнат от постовете държат се като удавени за сламка всичките са мошеници от години са там футбола ни върви и те все още искат да ръководят футбола в България достойните хора си подават оставките като не им вървят нещата а в българския футбол въобще нищо не върви
  • 45 Ооо

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Hahahah":

    Няма лошо държавата да субсидира 2-3 спорта при децата… но да субсидира прогесионалния футбол - от това няма смисъл … да го субсидират ефбет и Еврофутбол
  • 46 КРИВ МАКАРОН

    7 0 Отговор
    ФУТБОЛ В БГ ОТДАВНА НЯМА.НЕЗНАМ ОТ КЪДЕ СЕ НАМЕРИХА ПАРИ ДА СЕ ДАВАТ НА КУЦИ КОНЕ.ВСИЧКО Е ДАЛАВЕРА А НЕ ЛЮБОВ КЪМ СПОРТА
  • 47 Искра

    3 0 Отговор
    Плащайте си сметките лошо няма, но се огледайте за кадърните деца на България, и за скапаната политика на БФС - да не взима български деца а "некви маймуняци" ,които да препродава по -късно! Не е нормално едно дете от 6 годишна до 18 включително възраст, да Ви плаща в БГ клубовете и накрая "Нямаме нужда от теб, да ти завърши голмайстор първенството но ….."
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Pilot

    4 0 Отговор
    Във волейбола беше същото , Радо Стойчев си тръгна заедно с Казийски заради Данчо-дебила, тук същото. Имаме доказали се спортисти, но мутри като Венци и сие не дават кокала, а публиката избяга от стадионите …….