Last news in Fakti

18 Август, 2021 12:02 1 772 1

Наставникът на Малмьо: Лудогорец показва постоянство през последните години

  • томасон-
  • похвала-
  • лудогорец-
  • плейоф-
  • квалификации-
  • шампионска лига-
  • малмьо-
  • очаквания

"Българите отстраниха голям отбор като Олимпиакос, който миналата година игра в Шампионската лига", заяви легендата на Дания Йон Дал Томасон

Наставникът на Малмьо: Лудогорец показва постоянство през последните години - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Малмьо Йон Дал Томасон коментира днешния първи плейофен мач срещу българския шампион Лудогорец в битка за влизане в групите на Шампионската лига. Двубоят е от 22:00 на стадион „Еледа“ в Малмьо. Томасон няма да може да разчита и на Юнас Кнудсен и Ула Тойвонен. Бонке Инъсънт пък получи червен картон срещу Рейнджърс и ще пропусне двубоя заради наказание, а Анел Ахмедходжич няма да може да играе заради натрупани жълти картони.

"Трудно ми е да кажа какво е състоянието на Серхио Пеня. Не мисля, че е нещо сериозно. Хубаво щеше да е да можем да разчитаме на него в този финал, защото за мен това е финал от 180 минути. Това са нормални неща, когато играем толкова много квалификационни мачове. В момента е по-трудно от всякога за шведски отбор да се класира за Шампионската лига, тъй като трябва да преминем през толкова много кръгове. Понякога получаваме жълти картони, понякога червени, трябва да се примирим с това.

Никак няма да ни е лесно. Лудогорец е добър отбор. Да, изиграхме много силен двубой срещу Рейнджърс, трябва и утре да повторим представянето си. Лудогорец отстраниха голям отбор като Олимпиакос, който миналата година игра в Шампионската лига. Българите показват постоянство през последните години както в местното първенство, така и в Европа.

Заслужихме си да изиграем финал от 180 минути. Горди сме с представянето си както в Швеция, така и в Европа. Отборът ни е силен. Старая се да правя достатъчно ротации, така че играчите трябва да са свежи и готови за мача. Всеки трябва да е максимално подготвен да влезе в игра и да даде всичко от себе си.

Радвам се, че Франц Бруршон се завръща, ще ни даде повече сигурност в защита. Но за мен е важно всички играчи да се завърнат. Цяла Швеция и цяла Европа видя борбения ни дух миналата седмица. Играчите не мислят за себе си, а за отбора, клуба и феновете. Да, загубихме срещу Гьотеборг, но играхме прекрасно. Имахме много положения и прекрасни отигравания. Съдията пък свири несъществуваща дузпа.

Всички чакаме с нетърпение мача с Лудогорец. Надявам се да покажем нашия борбен дух и класа", завърши датчанинът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    Какво ще нареди УЕФА НА СЪДЯТА !?!??