18 Август, 2021 23:58 4 489 15

Агресивен Малмьо отдалечи Лудогорец от групите на Шампионската лига

  • лудогорец-
  • малмьо-
  • шампионска лига

Шведският гранд изигра много силен мач и имаше сериозно преимущество във всички компоненти

Агресивен Малмьо отдалечи Лудогорец от групите на Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Малмьо победи с 2:0 Лудогорец в първи мач от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Шведският гранд изигра много силен мач и имаше сериозно преимущество във всички компоненти. Головете за успеха на "Еледа" вкараха Велко Бирманчевич (25) и Йо Инге Бергет (61).

Реваншът е след седмица в Разград.

Агресивен Малмьо отдалечи Лудогорец от групите на Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Лудогорец стоеше добре на терена в началните минути, но след това Малмьо взе напълно инициативата. В 16-ата минута Рийкс проби отляво и намери Кристиансен в наказателното поле. Капитанът на шведите отправи удар в далечния ъгъл, който срещна гредата.

Две минути по-късно Ракип изведе Рийкс очи в очи с Кахлина. Петицата на Малмьо реши да подава, вместо да стреля и сбърка. В 19-ата минута вратарят на разградчани отрази удар от далечна дистанция на Рийкс.

Агресивен Малмьо отдалечи Лудогорец от групите на Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В 25-ата минута натискът на шведите даде резултат. След заучено изпълнение на корнер Бирманчевич излезе от наказателното поле и останал сам от границата му отправи неспасяем удар в долния ляв ъгъл.

След попадението Малмьо продължи да диктува събитията на терена. В 31-ата минута коварен удар на Бергет от десетина метра мина покрай вратата.

В 41-ата минута Рийкс пресече пас на Вердон към Каулин. Офанзивният играч напредна и намери коридор за стрелба, но прати топката в аут.

Агресивен Малмьо отдалечи Лудогорец от групите на Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Минута преди края на първата част Лудогорец погледна малко по-смело към вратата на домакините. Текпетей проби отляво, навлезе в наказателното поле и отправи коварен удар по диагонал, който Далин изби в корнер.

Второто полувреме започна с нова добра възможност пред Малмьо. Чолак намери Кристиансен. Датчанинът се освободи от защитник и отправи удар от малък ъгъл, който Кахлина спаси.

Малко след това Лудогорец получи право да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле на домакините. Каули отправи техничен удар в горния ляв ъгъл, но Далин се справи и изби.

Агресивен Малмьо отдалечи Лудогорец от групите на Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В 61-ата минута Малмьо стигна до втори гол. След центриране от корнер защитата на разградчани не успя на няколко пъти да изчисти топката. Вместо това Недялков подари кълбото на Кристиансен. Халфът отправи коварен удар, който Кахлина изби. Вердон и Пластун не се ориентираха добре, което позволи на Берге от няколко метра да насочи в опразнената врата.

Секунди по-късно Кристиансен овладя пред Вердон и Недялков и само добрата намеса на Кахлина предотврати трети гол във вратата на българския тим.

В 77-ата минута резервата Чибота центрира остро отляво, Сотириу опита да играе с топката, която летеше опасно към вратата, но Далин изби. В 89-ата минута вратарят на шведите се справи със слаб удар от пряк свободен удар на Вандерсон.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Татко ти

    43 6 Отговор
    Тръгнахме като аслани,а се върнахме като ............
  • 2 Локо-Сф

    35 6 Отговор
    Тези 12 тъмно лилави не знаеха къде са и какво става!На реванша Малмьо ще празнува заслужено.
  • 3 метър

    25 2 Отговор
    минаха....
  • 4 Q2z

    9 14 Отговор
    Капитана каза , - Горе главата ... Успех в Разград.

    Коментиран от #5

  • 5 може

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Q2z":

    ,ама пак 0-2 за сините!Поне ще бъдат в другият турнир....
  • 6 Думус

    29 4 Отговор
    И Малмьо иска 16 милиона . В Разград пак ще духат супата. Незнам от къде хювето взема по 700 000 евро на година средно на чужденец. Къде е финансовият ферплей? Има ли изобщо БФС. Защо се отлагат мачове от efbet лига? Малмьо си загуби мача от първенството от Гьотеборг,но пак победи!
  • 7 греда

    11 2 Отговор
    стана !19,5милиона станаха по-малко....
  • 8 Думус

    27 7 Отговор
    В другият турнир няма кинти. Питам как се изплаща хювефармаарена с празни трибуни. Как се издържа отбор с измислени скъпи чужденци и изходящи трасвери на загуба или пенсионирани звезди наизмислени служби и заплата?
  • 9 РЕалиста

    26 2 Отговор
    както казват по възрастните, важни са първите 7 години, разликата идва от това че малмьо са израстнали в школите на швеция, германия и пр. еврошколи, играха с лекота на високи обороти цял мач, наще сякаш бяха преяли и с наднормено тегло, е колкото, толкоз .............
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бочко

    14 6 Отговор
    До кога гелосаният ще купува титли с болните си амбиции? Шампионска лига никога няма да види. И Левски игра в групите но виждате сега къде. И проекта Разград ще стигне до там.никой не инвестира в губещ проект.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор
    Слаб мач на Лудогорец.Много бавна защита..Много грешки на Вердон,Недялков не си пази зоната...Средната линия не се бореше за 1ва топка.Дори вратаря направи груба грешка,неизползвана.Стояха добре от 5 до 15минута.Това е едина среща,остава още една.Ако съдим по играта им вчера са отписани,но вчера не игра Лудогорец,а игра бг-отбор..........За мен на ниво бяха 2двама от лудогорец Сантана и център нападателят

    Коментиран от #13

  • 13 Реално

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    от 5 до 15 мин. си подаваха около наказателното си поле, изобщо неможеха да изнесат топката, камоли да минат центъра !
  • 14 краси

    2 3 Отговор
    "Българският" отбор с ЕДИН българин,трябваше да падне с 6 гола!Гелосаният харчи парите на българите за "печки"!
  • 15 Професионалист

    6 1 Отговор
    Какъв гранд е Малмьо,това е отбор от средното ниво на европейския футбол. Всеки клуб от Чемпиън шип на Англия ще го победи. Просто Лайногорец не знаеше къде се намира.Извънредно слаб вратар и калпава защита. Поне нападението направи нещо,но прекрасната игра на шведския страж ги обезвери.