19 Август, 2021 21:56 4 812 46

ЦСКА загуби в Пилзен с гол от засада и подмината дузпа

  • цска-
  • виктория пилзен-
  • лига на конференциите

Реваншът между двата отбора е идната седмица, 26-и август, на стадион „Васил Левски”

ЦСКА загуби в Пилзен с гол от засада и подмината дузпа - 1
Снимка: Topsport.bg

ЦСКА допусна поражение с 0:2 в първия мач от плейофа за Лигата на конференциите срещу чешкия Виктория Пилзен. Чехите владееха повече топката, но ситуациите за гол бяха поравно.

Домакините могат да благодарят на главния съдия Тиаго Мартинш от Португалия, който им призна гол от засада, а след това трябваше даде дузпа за нарушение срещу Жеферсон през второто полувреме.

Безспорен факт е, че българският тим допусна първи гол, който бе нередовен, след като вторият асистент-арбитър в срещата Руи Тейшейра не вдигна флага си за засада, след което падна гола на Милан Павел в десетата минута.

Последва греда за „червените” от Яник Вилдсхут, но Джон Мускера в 72-ата бе точен за втори път, а малко по-късно отново той можеше да вкара и трети гол, ала ударът му спря в напречната греда на вратата, пазена от Густаво Бусато.

Българският тим допусна редица неточности в хода на 90-те минути на „Досан Арена”, като халфовата линия на родния отбор не работеше на необходимата величина, с което и опасностите за нападението на гостите липсваха.

Реваншът между двата отбора е идната седмица, 26-и август, на стадион „Васил Левски”.

След малко повече от две минути футбол Иван Турицов блокира пас, но топката отиде в Павел Сулч, но ударът му бе комфортно уловен от Бусато. Натискът на Виктория Пилзен продължи и след 10 минути игра домакините поведоха. Топката бе подадена вдясно на наказателното поле на "червените" за Резник, който шутира, а Бусато отрази. Около него бяха трима футболисти на чехите и Валентин Антов, който опита да противодейства, но Милан Хавел довкака топката. На повторенията обаче се видя, че има много сериозни съмнения дали Резник не бе зад отбраната на "червените", но това не бе отразено от португалския страничен рефер.

В 17-ата минута Яник Вилдсхут направи индивидуален профил отляво и навлезе навътре. Нидерландецът опита силен удар по земя, топката нямаше как да бъде отбита от Хрушка, но се отби в едната греда и продължи успоредно на чешката врата, след което отиде встрани. Четири след това Хашан пое отдясно в полето на ЦСКА и даде опасен успореден пас, но Йомов се справи добре и изчисти напред, за да предотврати завършващ удар.

В средата на полувремето Филип Каша можеше да вкара за Пилзен, но отбраната на ЦСКА се справи с опасността. Активизацията при българския отбор продължи, а в 25-ата минута вратарят Хрушка трябваше да прави спасяване след удар на Кери от дистанция. Две по-късно Кери достави чудесна топка от свободен удар в наказателното поле на "червено-сините", но малко не достигна на Матей да засече топката към вратата на Хрушка.

До края на първата част сериозни опасности пред двете врати липсваха и Виктория се оттегли с аванс от един гол на почивка срещу носителя на Купата на България. С началото на втората част Жеферсон опита да изведе зад отбраната на чехите Жорди Кайседо, но Филип Каша с прекрасно заставане спря българската атака.

Четвърт час след подновяването на второто полувреме Шулц опита да стреля към вратата на ЦСКА, но изключително слабо. В 64-ата минута Кери изведе Кайседо зад отбраната на Виктория, но вратарят Хрушка стреля. Страничният рефер Руи Тейшейра обаче този път забеляза идентична засада, каквато не бе отсъдена при гола на чешкия тим. Миг по-късно Джон Мускера шутира остро посока българската врата, но Бусато спаси.

Редим Резник даде извеждащ пас към Буча в 71-ата минута, а дефанзивният халф опита остро центриране, но Матей изби в тъч. След него дойде вторият гол за тима от Пилзен. Буча шутира отблизо, а Бусато изби встрани към Мускера, който отблизо нямаше как да сбърка от няколко метра - 2:0 за Виктория.

В 77-ата минута Греъм Кери шутира отляво в наказателното поле на Виктория, но Резник с крак блокира пътя на топката. Секунди по-късно ирландецът опита удар от много трудна ситуация, но Хрушка с една ръка прати топката в ъглов удар, от който не се случи нищо опасно за отбраната в синьо и червено. Набезите на ЦСКА за връщане на поне един гол освободиха големи пространства, а Мускера нацели със свиреп изстрел напречната греда на "червените".

Седем преди края Жорди Кайседо открадна топката от капитана на Виктория и тръгна мощно към вратаря на домакините, но повеждането му бе прекалено дълго. Малко след това реферът от Португалия отсъди и нарушение на еквадорския нападател. Вторият точен удар за българския тим в мача бе в 85-ата минута, като Юга от дистанция шутира, но Хрушка улови.

В добавеното време на срещата Хубшс стреля от фаул, но Бусато изби, а това бе и последният по-интересен щрих от срещата.

Стойчо Младенов подрежда "червените" в постройка 4-3-3, като триото напред е изградено от Йомов, Кайседо и Вилдсхут. Карето в защита пред Бусато е от Мазику и Турицов по бековете, а централни защитници са капитанът Антов и Юрген Матей. Греъм Кери, Амос Юга и Жеферсон ще оперират в средата на терена.

Михал Билек повежда Виктория в схема 4-2-3-1. В атака за чехите са позиционирани звездата Ба Луа, Павел Сулч, Москера и Томаш Чори.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TOTO

    40 4 Отговор
    ФУТБОЛА НЕ СЕ ИГРАЕ С ДУМИ

    Коментиран от #9

  • 2 Bai Nudals

    35 32 Отговор
    Тройчо,Тройчо,Тройчо. Никаква засада нямаше и е 3:0.
  • 3 ГЕРЕН

    32 27 Отговор
    ПАК ОПРАВДАНИЯ. ТО ТИЯ НА КОИТО ВИКАТЕ АРМЕЙЦИ НЕМАХА ЕДИН УДАР ВЪВ ВРАТА. И ЕДИ САМО АРМЕЕЦ. ЕДИН ПОЛУ ЛЕВСКАР И
    ЕДИН ОТ ЛОВЕШ. СЪЩИТЕ КАТО
    ДОМУСИТЕ ВЧЕРА.
  • 4 Пепи

    11 7 Отговор
    Кинжален удар.
  • 5 Bai Nudals

    14 12 Отговор
    Един сач покриваше,беше замаян още от мрежичката.
  • 6 ГЕРЕН

    19 17 Отговор
    ПАК ОПРАВДАНИЯ. ТО ТИЯ НА КОИТО ВИКАТЕ АРМЕЙЦИ НЕМАХА ЕДИН УДАР ВЪВ ВРАТА. И ЕДИ САМО АРМЕЕЦ. ЕДИН ПОЛУ ЛЕВСКАР И
    ЕДИН ОТ ЛОВЕШ. СЪЩИТЕ КАТО
    ДОМУСИТЕ ВЧЕРА. ВЧЕРА КАЗАХ ТРИ
    ТРОЙЧО НЕ ПОЗНАХ. ИЗВИНЯВАМ СЕ
    АКО СЪМ ПОДВЕЛ НЯКОГО
  • 7 Порно

    23 1 Отговор
    Два еднакви резултата , симптоматично.
  • 8 Pilot

    37 2 Отговор
    Докато футбола се управлява от мутри, така ще е ! Очаква сикаджията венси да се изкаже ! Едно време футболистите бяха от детско-юношеската школа и се развиваха, а сега са долни търгаши на отрепки от третия свят !

    Коментиран от #14

  • 9 Локо Сф

    27 20 Отговор

    До коментар #1 от "TOTO":

    Не е приятно така да се загуби мач. Два равностойни отбора и гол от засада. Подмината дузпа за ЦСКА и спестен картон на чеха. Защо няма VAR? Това е големият проблем на тази среща, която е плейоф за влизане в групите на ЕКТ!

    Коментиран от #16, #38

  • 10 33848

    16 12 Отговор
    А за Любо няма ли да се сетите, що го сменихте!?

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Фена

    12 3 Отговор
    надеждата умира последна ..........
  • 13 Стоян Александров

    28 13 Отговор
    Почна се. Давай Тройчо искаме да чуем ревът тииииии. Как хубаво мрънкаш и ревеш.....само ти го можеш заедно с предния тренер наречен Чичовото. Двамаъа сте СУПЕР РЕВЛЬОВЦИ И СМЕШНИЦИ. Пречи Ви дори вятъра о тревата. Голям сте смях за нас, а за чорбарите сте ПЪЛЕН ПОЗОР....
  • 14 Левскар

    14 7 Отговор

    До коментар #8 от "Pilot":

    Прав си обаче ние им се радваме. Ето предният двубой като ЦСКА би осиек бяха същите от джунглата ама като им кажа на ЦСКАрите и ми викат вие завиждате щото нямате пари!! Дано Бербатов да спечели на конгреса и да въведе ограничения за чужденци че така няма спорт. Примерно 5 българи минимум да играярт в първенството, в чужбина като искат да пускат 11 чужденци. А ако може и да има поне един от школата ще бъде супер.
  • 15 Бай Стою касапина

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "33848":

    А Живко ? Него ще го сменят ли?

    Коментиран от #17

  • 16 Т0Т0

    15 18 Отговор

    До коментар #9 от "Локо Сф":

    И Стоичков е на същото мнение.
    „Г-н Чеферин, защо УЕФА не задължава за ВАР в плейофа? За португалската тройка – без коментар! Те си знаят защо! Армейци, сила покажете и на реванша отмъстете с 3 гола! Ние сме ЦСКА! Ние го можем!“

    Коментиран от #26

  • 17 Първенство

    16 9 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Стою касапина":

    А ЦСКА ще изиграе ли един мач в първенството или това е под достоинството му?
  • 18 БГ БГ

    15 15 Отговор
    Съдията определено повлия на резултата. Не е само гола от засада. Спестени картони, неотсъдена дузпа и несвирени фалове. Всичко само в една поскока
  • 19 Бербатов

    11 6 Отговор
    Прав съм за всичко ! Даже левскарите ме
    подкрепят ! Освен Перуката и Венци Търбуха !
  • 20 Синфен

    13 10 Отговор
    Цесекато се представи достойно , падна само 2:0 , но гледат напред - ще насочат усилия за класиране в шестицата на родното първенство .
  • 21 Чорбата

    12 10 Отговор
    Тази загуба ще я пишем на Лоеч , все пак сме едно и също .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Стойчо млзденов

    9 8 Отговор
    Ограби ха ни срам и позор това не е съдийство а пълен цирк
  • 26 Левски 1914

    6 6 Отговор

    До коментар #16 от "Т0Т0":

    Там е проблема , че не сте цска цска ФАЛИРА.

    Коментиран от #29

  • 27 Неутрален

    5 2 Отговор
    ГЛЕДАХ МАЧА И МОЕТО МНЕНИЕ ЧЕ САМО С МУСКУЛИ И БЛА БЛА НЕ СТАВА.ИСКА СЕ И АКЬЛ И МОЖЕНЕ .ПИЛЗЕН ОТ 4КРЬГА СА ИЗИГРАЛИ 4МАЧА А НАШИЯ ЕВРОГЬЗЕЦ ОТ 4МАЧА Е ИЗИГРАЛ 1МАЧ.ОТЛОЖИХА ИМ ВСИЧКИ МАЧОВЕ В БГ САМО И САМО НЕЩО ДА НАПРАВЯТ НО НЕСТАВА ТАКА.
  • 28 КИН-ДЗА-ДЗА

    6 2 Отговор
    Говедата от рано са на паша,яко преживяне пада.
  • 29 Бай Стою касапина

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Левски 1914":

    Проблемът е, че като малък си падал на главата си. Затова да те подсетя, време за медикаментите. Или вече ги взе?

    Коментиран от #31

  • 30 Шофьор

    2 1 Отговор
    Бе щом Ицо казва...Я,Ице една мазна,българска, дълга и както си требе! Както само ти можеш!
  • 31 Левски 1914

    4 7 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Стою касапина":

    Пак ще ти пиша ако бяхте ФАЛИРАЛИЯ отбор отпреди 40 години можеше и да биете но сега сте ТИРЕ - МЕНТЕ обединени с Етрополе.

    Коментиран от #37

  • 32 1923

    5 2 Отговор
    Безобразно слаби, мудни, тромави, неориентирани. Юга е 130кг., неподвижен, непохватен, като танк. Проблемът не е в чужденците и бройката им, а в качествата им. Въпреки слабите чужденци българите бяха най -слаби в отбора. Антов вечно зле позициониран, гледа, като наказано дете. Не знае къде се намира. Йомов- житен бегач, Турицов - без коментар. С децата в България не се работи. Те просто не стават. Въпросът е кой довлече тези псевдо звезди от чужбина? Тоя 30 номер(не мога името му да кажа) едно отиграване няма за 6 мача. Два паса не си дадоха снощи - точни. Нищо креативно в тактиката на човека от плоски. И те така...

    Коментиран от #34

  • 33 Гадател

    3 3 Отговор
    ЦСКА ще се класира в групите тази година. Съдиите ще са други втория мач.
  • 34 Левски

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "1923":

    Що не ги махнете и тези трима виновни българчета тогава и да се прекръстите на ЦСКА Ню Йорк а????
  • 35 Анималс

    1 2 Отговор
    Срам, да паднем от някакви селянчетаа пиещи бира по цял ден на селско стадионче. На Васил Левски ще ги отнесем
  • 36 ЛИТЕКС

    3 4 Отговор
    Страхотен коментар от него става ясно , че българи няма, а и името на отбора се бърка ТЕ СА ЛИТЕКС ОТ ЛОВЕЧ
  • 37 Бай Стою касапина

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Левски 1914":

    Да те питам Левски кого би в Европа? А? И ще ти отговоря, никого. Но виж в съблекалнята бият яко злобарки. Майсторчета! Между другото следиш ли си часовника? Време е за дозата антидепресанти.
  • 38 Засада

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Локо Сф":

    Засадата е супер тънка, едва ли ще допуснат ВАР за такава ситуация. Антов покриваше човека, най много 20 см да е била засадата. Иначе да кажеш равностоен мач?
  • 39 запалянко

    0 2 Отговор
    Аз докато четях материала помислих, че се говори за мач между чуждоземни отбори! Видях само едно българско име?!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 заката

    2 0 Отговор
    ТОЗИ СЪДЯ Е СЕКСКУАЛЕН МАНЯК
  • 42 ФънФън

    0 2 Отговор
    Ужас, Пералнята може да затвори вратите !!!!
  • 43 попа

    3 1 Отговор
    а на ,,ДИНАМО/ВИТОША'' им остава да грухтят и да се ровят в калта на герена

    Коментиран от #45

  • 44 пастир

    0 0 Отговор
    Българските отбори Винаги в ЕТурнири са "ощетявани" от съдиите.
  • 45 Комунизъм

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "попа":

    Комунистите си остават комунисти. Мечтаят си за времената когато малтретираха Левски и насилствено ги присъединяваха към Спартак, насилствено им сменяха името на Витоша и т.н. Да живее комунизма
  • 46 ЛИТЕКС

    0 1 Отговор
    НЕ ЦСКА, а литекс загубиха от Пилзен !