Last news in Fakti

21 Август, 2021 21:46 1 920 0

Интер с гръмък успех на старта на новия сезон в Серия А

  • интер-
  • дженоа-
  • серия а-
  • 4:0

"Нерадзурите", водени от новия си треньор Симоне Индзаги, вкараха 4 безответни гола на Дженоа

Интер с гръмък успех на старта на новия сезон в Серия А - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Интер стартира по шампионски новия сезон в Серия "А". За удоволствие на тифозите, завърнали се на "Джузепе Меаца", "нерадзурите" надиграха Дженоа с4:0.

Срещата беше официален дебют на новия старши треньор Симоне Индзаги, който въпреки драстично намаления бюджет и раздялата с основни фигури като Лукаку и Хакими, даде сериозни индикации, че неговият Интер ще се брани до последно за защита на Скудетото.

Началото на двубоя беше повече от оптимистично за домакините, които откриха още в 6-ата минута чрез словашкия си бранител Милан Шкриняр. Въпросният скочи най-високо при центриране от корнер на Чалханоглу и не остави никакъв шанс на Сиригу за 1:0.

След това самият турски национал - Чалханоглу, напредна с топка в крака, размени подаване с Джеко и с мощен шут от средна дистанция прати кълбото в долния ляв ъгъл - 2:0.

В 24-ата минута Един Джеко можеше да открие головата си сметка за "нерадзурите", но изстрелът му срещна напречната греда. В продължението на първата част ВАР отмени и гол на Иван Перишич поради засада.

Публиката на "Меаца" имаше поводи за недоволство и в 56-ата минута, когато ситуацията се повтори. Хакан Чалханоглу пак намери мрежата на "грифоните", но малко след това видя и флага за засада.

В 74-ата минута дойде време и за резервата Артуро Видал да се разпише сред голмайсторите. С прецизен шут чилиецът реализира за класиката.

В 87-ата минута на двубоя опитите на Един Джеко най-сетне се увенчаха с успех и босненецът достигна до дебютния си гол за Интер в официален мач. Таранът получи прекрасно центриране от Видал и с глава насочи топката точно под гредата за 4:0.

В следващия кръг Интер гостува на Верона, докато Дженоа има ново трудно предизвикателство - мач с Наполи.

В другия откриващ сезона в Серия А мач, стартирал в 19:30 българско време, тимът на Сасуоло спечели гостуването си на Верона с 3:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА