Last news in Fakti

22 Август, 2021 21:55 1 900 0

Изненада: Удинезе лиши Ювентус от победа в първия кръг на Серия А

  • ювентус-
  • удинезе-
  • 2:2-
  • серия а

В 83-ата минута безумна грешка на Шчесни доведе до равенство в резултата. Тази грешка бе определяща за крайния изход на мача

Изненада: Удинезе лиши Ювентус от победа в първия кръг на Серия А - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборите на Удинезе и Ювентус завършиха при резултат 2:2 на “Дачия Арена” в първия си двубой от новия сезон в Серия А. Капитанът на гостите в този мач Пауло Дибала вкара първото попадение в третата минута. В 23-ата Хуан Куадрадо отбеляза втория гол. В 51-ата Роберто Перейра намали изоставането на домакините от дузпа, а Жерард Деулофеу възстанови равенството в 83-ата минута.

"Бианконерите" излязоха напред в резултата още в третата минута. Тогава Куадрадо излъга противников играч и подаде топката на Родриго Бентанкур, който я насочи в средата на наказателното поле, където връхлитащият Дибала я прати в противниковата мрежа.

В 23-ата Дибала намери с дълъг прехвърлящ пас Куадрадо, който навлезе в наказателното поле и с удар по земя насочи топката в далечния ъгъл на вратата. В 31-ата Мората направи първия си пропуск в мача.

Втората част започна неприятно за "Старата госпожа". В 51-ата минута Войчех Шчесни отрази изстрел на Толгай Арслан. Турчинът обаче стигна до топката и беше съборен от вратаря, а съдията веднага посочи бялата точка. Оттам Перейра беше безпогрешен за 1:2.

В 60-ата минута Роналдо се появи в игра. Веднага след това ВАР разгледа ситуация за нова дузпа за домакините за фал на Данило срещу резервата Жерард Деулофеу. В крайна сметка беше отсъдена засада на испанеца.

В 66-ата Бентанкур също нацели гредата с далечен шут. Малко по-късно той направи нов пропуск.

В 83-ата минута безумна грешка на Шчесни доведе до равенство в резултата. Вратарят финтира Деулофеу край аутлинията, но след това прати топката в тялото на Стефано Окака Чука и тя попадна в Деулофеу, който се възползва от чудесната възможност да вкара изравнителен гол.

В 90-ата Локатели дебютира за гостите, заменяйки Бентанкур. Секунди по-късно резервата Мато Яяло не успя да се разпише от отлична позиция. Дълбоко в добавеното време Киеза центрира към Роналдо,. Португалецът нанесе точен удар с глава, който щеше да донесе победата за торинци. Дълго преразглеждане на ВАР обаче показа, че нападателят е бил в много тънка засада и така мачът приключи при 2:2.

В друг мач, стартирал също в 19:30 часа българско време, Болоня победи Салернитана у дома с 3:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА