Last news in Fakti

22 Август, 2021 06:55 3 525 24

Аспарух Никодимов с детайлен анализ на Виктория Пилзен-ЦСКА

  • цска-
  • виктория пилзен-
  • аспарух никодимов-
  • анализ

"Шансове има, но трябва вяра, придружена със силна игра и ефективност", пише легендата на "армейците" за реванша идния четвъртък

Аспарух Никодимов с детайлен анализ на Виктория Пилзен-ЦСКА - 1
Аспарух Никодимов, снимка: БГНЕС/АРХИВ

Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов, който вчера стана на 76 години, анализира мача на "червените" Виктория (Пилзен). Паро направи това в традиционната си рубрика за вестник "Тема спорт":

"Вероятно на много привърженици на ЦСКА им се е искало да изгасят телевизорите по време на мача в Пилзен. Срещата бе мъчителна за гледане. "Армейците" не бяха онзи отбор, който видяхме срещу Осиек, но нека отчетем факта, че и противникът бе различен, доста по-опитен и с по-голямо самочувствие. Виктория Пилзен безусловно е по-класен тим от хърватите. Чехите разполагат с доста по-добри играчи, които действат по-правилно и по-бързо. Добрата новина е, че с оглед на представянето се стигна до само два гола разлика. Реално погледнато, можеше да се инкасират и още попадения. Лошото е, че ЦСКА не успя да реагира в хода на мача и да отговори на предизвикателството. "Армейците" нямаха решение как да излязат от трудната ситуация.

Крайните защитници бяха много слаби. Особено лошо бе представянето на Мазику. Действията му при втория гол бяха на границата между комичното и трагичното. Какъв защитник е, когато му прекарват топката между краката и той остава на място. Французинът опитва да бъде полезен в предни позиции, но не си гледа основните задължения. За да участваш и в двете фази на играта, са необходими сила, мощ и въздух, а той не разполага с такива. Изключително рядко прави и добри центрирания. Централните защитници също разочароваха и не бяха на необходимото ниво. Съперникът бе допускан да пробива до аутлинията и да създава прекалено много напрежение в наказателното поле, което водеше до хаос и на моменти паника.

В тези двубои се показва класата на един отбор, а в този мач ЦСКА не демонстрира такава. Дано това да е само един лош момент. Преди години ние имахме 17 полеви футболисти, но всички бяха равностойни, а повечето от тях можеха да играят на 2-3 поста. И никога не сме искали отлагане на мачове. Дори преди срещите с Ливърпул трябваше да играем с Левски и генералите настояваха да отложим мача със "сините". Аз се възпротивих и бях пред угрозата да ме накажат, но ние победихме. Сега "червените" гледаха какво прави комшията, а именно Лудогорец, и решиха да го направят и те. Не съм съгласен с подобна практика. В Европа никой не отлага мачове. Ако един млад човек не се възстанови за 3-4 дни, за какво става въпрос? Допускам, че при играчите се получи обратен ефект. Срещу Пилзен Юга сякаш бе излязъл от форма. Бе тромав и с много брак в отиграванията.

Преди време сред треньорите имаше едно верую: Кажи ми кой ти е вратар, централен защитник, халф и нападател, за да ти кажа какъв ти е отборът. Истината е, че трябва да разполагаш с по един много класен състезател във всяка зона, за да имаш големи претенции. ЦСКА в момента не може да се похвали с това и Стойчо Младенов е прав да иска подсилване на състава и повече опции, с които да може да реагира. Ясно е, че до реванша няма време за нова селекция, но хубавото е, че загубата бе само с два гола и това не обезсмисля ответния мач. Необходимо е да се извлекат поуките. Никой не е безгрешен, но е необходимо да се направят правилните изводи. В реванша не трябва да се бърза. Рискът трябва да е премерен, а той ще е оправдан през второто полувреме. В началото е добре да се пресира и след това бързо да се затваря. Мисията в реванша изобщо не е невъзможна. Два гола се връщат. Шансове има, но трябва вяра, придружена със силна игра и ефективност", написа Никодимов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА играха като селски отбор

    11 3 Отговор
    пълен резил
  • 2 Един Човек

    9 16 Отговор
    Хубаво в цялата тая история Паро няма!! Случвали са се и по странни мачове! Барса-ПСЖ, Рома-Барса, Ливърпул-Барса... но една каруца тюФлеци от един анонимен отбор с тире, е тъпо даже и да си го мечтаят!!
  • 3 Левски 1914

    9 16 Отговор
    Много привърженици на ФАЛИРАЛИЯ отбор не могат , а и не искат да разберат , че това е Литекс с ТИРЕ обединен с Етрополе. Техния отбор го няма ФАЛИРА.

    Коментиран от #9, #14

  • 4 Само ЦСКА (България)

    12 8 Отговор
    ЦСКА ВЪЗКРЪСНА, тубата и гунди - НЕ!!!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Един Човек

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Само ЦСКА (България)":

    Възкръсна само в сФинските ви мечти, но и тва си има обяснение, пардон, диагноза!!!
  • 6 Левски 1914

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Само ЦСКА (България)":

    Ще възкръстне когато цъфнат налъмите.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Фершел

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Левски 1914":

    Не се пише с Т бе тъп
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сами Гецов

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    A ти отказваш да разбереш, че ЦСКА купи емблемата на старото си дружество и стана правоприемник на тази марка. Също отказваш да разбереш, че Левски в годините също са сменяли дружеството, но никой не е оспорвал автентичността на клуба. Айде у лево, геренски. И пали свещи да не изпаднете, че сте ходещ цирк.

    Коментиран от #12, #13

  • 10 ЦСКА

    4 0 Отговор
    За мен беше грешка да се отлагат поголовно мачове. Това води отбора от ритъм, свикваш на лесното, треньора не може да види отбора в реални ситуации, тонуса ритъма и дисциплина спадат. Лошо тактическо решение
  • 11 Левскар

    3 0 Отговор
    Много са ми интересни треньори които при загуба излизат с дъвката трябва подсилване на състава. Хора вижте си отбора, състава никак не е слаб! Защо изгонихте Пенев тогава, аиде стегнете се и стига ревахте за футболисти.
  • 12 Левскар

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Сами Гецов":

    Левски никога не е фалирал!! Дори по времето на комунизма където властта сътвори хиляда простотии!

    Коментиран от #19

  • 13 Левски 1914

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сами Гецов":

    А вие не искате да разберете , че емблемата я купи Литекс и играете с лиценза на Етрополе. Цска ТИРЕ София е собственост на Етрополе.

    Коментиран от #18, #21

  • 14 Майкъл

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    Уефски,пак гледаш в чужда паница! Глей си твоето ,,отборче",щото са на светлинни години от ЦСКА!!! БОТЕВ-уефски-3:1 !!!

    Коментиран от #16

  • 15 Локо Пд

    3 1 Отговор
    Това им се полага на тия Припознати Тарикати щот се правят на много хитри.Отложиха им цели три крьга а Противниците им играеха Пилзен играят четвьртьк неделя и ги биха .

    Коментиран от #22

  • 16 Бай Стою касапина

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Майкъл":

    Той от малък така си е свикнал, да гледа в купичката на другарчето си и лигите му да течат.
  • 17 финиш

    0 0 Отговор
    Просто след мача с Осиек , се направи анаболно почистване , което се характеризира с висока степен на отпадналост . Големите отбори имат цяла програма , кога и как да взимат , кога да чистят . И се получава някой път странна работа в единият мач тичат , като моторетки , в друг се влачат като пребити кучета.
  • 18 Сами Гецов

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Левски 1914":

    Емблемата я купи просто едно дружество. Без значение как се казва то.
  • 19 Сами Гецов

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Левскар":

    Левски не е фалирал, но от 1990 година насам поне два пъти е сменяно дружеството, приятелю. Знаеш за историята с Пепи Петров. И както Левски никога не е фалирал, вероятно и това ще се случи скоро.

    Коментиран от #23

  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Съгласен напълно!срещи не бива да се отлагат!така се мисли и фаворизира предстоящата среща и се стига До под...дъба!И двата отбора не са отписани!Особенно зеленотиквеничетата от Лудогорец...Очаквам да изиграят един мач изпълнявайки единственно заръките на треньора си и не се опитвайки да показват собственно виждане.Този Недялков да се научи да си пази зоната,а когато тръгне един от централните защитници да е там,а този недялков да се връща бързо в центъра.И без това няма и качествен пас и излизането му създава само проблеми!!Средната линия да се събуди и да тича повече!А,тези двамцата пластун и другия французин да им намерят заместници...вероятно ще играят с двама център нападатели и ще стискам палци на лудогорец да имат малко късмет най паче,защото треньора им е супер качество!!
  • 21 Фактът

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Левски 1914":

    Този върти една и съща плоча. Или е м@лоумен или яко са го опъв@ли в Етрополе и сега има ненавист ,към този град!

    Коментиран от #24

  • 22 Фактът

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Локо Пд":

    Ало, Велбъжд Кюстендил ли е?
  • 23 Левскар

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сами Гецов":

    Измамник който иска да изкара малко пари. Точно се възползва от кашите надробило комунизма. И все пак не му се получи. А кой кога ще фалира в бъдеще, пак ще си говорим, всеки мафиот накрая си намира майстора.
  • 24 антрашпиц

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Фактът":

    Повреден е човекът,разбрал съм го отдавна..