Last news in Fakti

1 Септември, 2021 18:46 3 184 2

Саул: Напуснах Атлетико Мадрид заради Диего Симеоне

  • саул-
  • трансфер-
  • позиция-
  • вина-
  • атлетико мадрид-
  • челси-
  • симеоне

"Три сезона играя на три различни позиции", оплака се новият футболист на Челси

Саул: Напуснах Атлетико Мадрид заради Диего Симеоне - 1
Снимка: БГНЕС

Саул Нигес премина от Атлетико Мадрид в Челси минути преди затварянето на трансферния пазар. Малко след като трансферът бе финализиран, футболистът се включи в разговор с известния испански стриймър Ибай Лянос. В него той разказа за отношенията си с Диего Симеоне и обясни, че те са причината да напусне “дюшекчиите”.

“Три сезона играя на три различни позиции. Говорих с Диего Симеоне. Той трябва да е егоист и да мисли за групата. Озовах се на позиция, която не е моята. Челси беше опция да изляза от комфортната ми зона, предизвикателство. От Челси ми обещаха да тренирам на позицията, която искам, и евентуално да играя на нея”, сподели Саул.

Той има желание да играе като атакуващ халф в близост до централния нападател, а не като дефанзивен халф, където го използва Симеоне. “Поисках от Симеоне и Мигел Анхел да играя на тази позиция. Разбирам, че той е отказал и от там се стигна до това решение. В Атлетико съм от 13-годишен и е много трудно. За мен това беше най-трудното решение, което съм взимал в живота си. Жалко е, че не мога да се сбогувам с феновете. Ако знаех в неделя, че това ще е последният ми мач за Атлетико, можеше да направя нещо. Тогава и вчера планът беше, че оставам. Всичко се промени днес”, разказа играчът как се е развил трансферът.

26-годишният Саул има 447 изиграни мача за Атлетико, в които отбеляза 53 гола. Халфът разкри, че отиването му в Челси е можело да се провали в последните минути, както се случи с трансфера на Давид Де Хеа от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид през 2015 г. “В 11:57 бяхме приключили с разглеждането на договора и трябваше да се изпрати. Бях като Де Хеа. Помислих си: “Няма да мине навреме и това е.” Беше дълъг следобед и дълга нощ. Жена ми беше много нервна, имахме сложни дни, защото решението не беше лесно”, разказа той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    3 1 Отговор
    събрахме чудовищен състав! и с тухел начело. мисля, че няма отбор, който да се зарадва да ни срещне. малко ме притеснява оня стар танк - лукаку. а и в защита имаме нужда от леко подсилване. жалко, че не стана трансферът на жул кунде.

    Коментиран от #2

  • 2 Го60

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Шампиони сте според мен тази година! И с Роналдо не можем да ви спрем дори, без дефанзивен халф.. Поне се успокоих, че Нигез не искал да е дефанзифен халф вече, че и аз се надявах да го привлечем 😅 А старият танк Лукаку ще пълни кошници, ще видиш.. Много ме е яд, че го натирихме!