Last news in Fakti

4 Септември, 2021 13:36 1 966 2

Фетел: Във Формула 1 трябва да имаповече завои като на "Зандвоорт"

  • формула 1-
  • себастиан фетел-
  • гран при

Завоите с позитивен вираж изглеждат невероятно и се усещат така в колата

Фетел: Във Формула 1 трябва да имаповече завои като на "Зандвоорт" - 1
Снимка: БГНЕС

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел изрази своето мнение след края на петъчните свободни тренировки за Гран При на Нидерландия, че шампионатът има нужда от повече завои като тези на „Зандвоорт“.

Трасето край бреговете на Северно море бе силно модифицирано за завръщането на Формула 1 след 36-годишна пауза, като на част от кривите бе добавен позитивен вираж. Най-видна тази промяна е в завои три и 14, като наклонът на последната крива достига 19 градуса.

„Трябва да имаме повече от тези завои с позитивен вираж, а не с обратен такъв. Той е добър за отвеждане на водата, но с него губиш сцепление. Завоите с позитивен вираж изглеждат невероятно и се усещат така в колата“, каза пилота на Aston Martin.

Пистата „Яс Марина“, която домакинства на Гран При на Абу Даби също ще има завой с позитивен вираж от тази година. Той е част от промените в конфигурацията, които бяха обявени по-рано тази година след множеството критика за качеството на състезанията в Абу Даби.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    4 0 Отговор
    Себастиан Фетел: По пистите за състезанията във "Формула -1" трябва да има повече завои, като на пистата "Зандвоорт".
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    И състезанията ще станат като 24 часа на ЛЬО МАН !!!