Last news in Fakti

5 Септември, 2021 18:05 2 146 2

Макс Верстапен триумфира в надпреварата за Голямата награда на Нидерландия

  • макс верстапен-
  • формула 1-
  • нидерландия

Той спечели на домашното си състезание, надделявайки над големия си съперник Люис Хамилтън

Макс Верстапен триумфира в надпреварата за Голямата награда на Нидерландия - 1

Макс Верстапен спечели надпреварата за Голямата награда на Нидерландия. Той триумфира на домашното си състезание, надделявайки над големия си съперник Люис Хамилтън, който остана на три секунди зад него, а трети е съотборникът му в Mercedes Валтери Ботас. Топ 5 допълниха Пиер Гасли и Шарл Льоклер. Нидерландецът е със 124.5 точки, а световният шампион вече е на второто място с четири по-малко.

Макс Верстапен успя да стартира отлично и да запази лидерската си позиция, след като затвори великолепно на старта Люис Хамилтън. Постепенно нидерландецът увеличи преднината си от близо две секунди пред пилота на Mercedes. Зад британеца остана неговият съотборник Валтери Ботас.

Интересна бе битката, която се заформи и между съотборниците в Алпин Фернандо Алонсо и Естебан Окон за седмата позиция, а малко пред тях бях пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц.

Постепенно Верстапен увеличи аванса си на над 3 секунди пред Хамилтън и спокойно водеше колоната. В същото време съотборникът му Серхио Перес започна да се изкачва в подреждането, след като осъществи отлична атака спрямо Никита Мазепин.

При първото спиране на Макс Верстапен в бокса, лидерската позиция зае Валтери Ботас, след като се възползва от проблем на съотборника му Хамилтън, който бе принуден да смени гумите си.

Малко след това финландецът също смени гумите си и Макс пое отново лидерската позиция, а Хамилтън бе на секунда и половина зад нидерландеца. По-надолу в класирането Шарл Льоклер успя да заеме четвъртата позиция пред Пиер Гасли.

Съотборникът на Верстапен - Серхио Перес продължи акцията си и се изкачи на осмата позиция, притискайки Ландо Норис.

Световният шампион отново влезе в бокса по време на 40-ата обиколка и от тима от Бракли му поставиха гуми медиум, с които да завърши състезанието. Веднага след това механиците на Red Bull бяха готови да поставят твърди гуми на болида на Макс и двамата пилоти щяха да продължат битката си на пистата.

Въпреки стратегията на Mercedes Хамилтън не успя да стопи разликата с Верстапен и тя отново бе близо до две секунди и половина, а постепенно набъбна и на три секунди.

Постепенно световният шампион свали изоставането си на секунда и половина, но Макс продължи хладнокръвно да води колоната. В края на състезанието Валтери Ботас не бе съгласен с решението на тима и направи най-бързата обиколка в надпреварата.

Макс успя да запази аванса си и триумфира категорично на домашната си сцена. Люис Хамилтън остана втори, но успя да звърти най-бързата обиколка и спечели допълнителна точка, а съотборникът му Валтери Ботас оформи тройката, която се качи на почетната стълбичка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    7 2 Отговор
    Маугли реве!
  • 2 зрител

    1 0 Отговор
    Цигането пак ще дебне да го блъсне , че пак поведе в шампионата.