7 Септември, 2021 20:06 1 227 7

Ясен Петров: Вярвам, че създаваме едно ядро от играчи, които имат бъдеще

  • ясен петров-
  • национален селекционер-
  • българия-грузия

"Важно е да сме позитивни и да изграждаме нещо. На ниво основа сме засега, трябва ни време, за да си вдигнем къщичката", заяви националният селекционер на мъжкия ни отбор по футбол

Ясен Петров: Вярвам, че създаваме едно ядро от играчи, които имат бъдеще - 1
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер Ясен Петров говори пред медиите преди контролата на България с Грузия утре. Двата тима излизат един срещу друг на Националния стадион "Васил Левски" от 19:30 часа, а специалистът заяви, че готви 9 промени в стартовите 11 за нашия отбор.

"Не съм притеснен за нищо. Утре е двубоят, в който ще дадем възможност на всички, които не са взели участие. Трябва да видим всички играчи, които сме повикали. Ще има още един дебютант. Митко ще започне утре мача. Той ми е комшия. И той е от Пловдив. Надявам се, че ще защити доверието, което имам към него. Двубой, в който трябва да покажем, че израстваме и да играем футбол.

Двубой, в който не трябва да има напрежение, приятелска среща. Грузия също имат добри футболисти. В техните редици има играчи, които играят в чужбина. Надявам се, че ще покажем добро лице.

Четирима ще играят в защита. В самата четворка ще има 3 промени. В халфовете ще има 2 промени и в атака ще има 3 промени. За вратарския пост ще разберете утре. При всички положения и там ще има промяна. Така общо промените стават 9.

Само след 30 минути има тренировка, ще се видя с хората и ще се разбера какъв е казусът с червените картони. Наско Илиев е в групата и ще разберем дали може да участва, както и Ники Михайлов. Митко Илиев ще започне, но Наско ще бъда в групата. Имаме и друг централен нападател - Калоян Кръстев, той също е в групата. В крайна сметка сме се събрали, за да дадем шанс на всички.

Правим всичко възможно да има добро настроение. В официалните двубои напрежението е по-голямо. Трябва да сме на топ ниво".

Относно изминалия мач с Литва, селекционерът заяви:

"Това се получи, не дадохме много възможности на Литва да застраши нашата врата. Истината е, че момчетата много искаха, четях го в очите им. Трети лагер сме заедно, което от една страна е недостатъчно. Имаме опитни хора, вкарваме и млади. Опитваме се да променяме нещата, вярвам, че създаваме едно ядро от играчи, които имат бъдеще. Важно е да сме позитивни и да изграждаме нещо. На ниво основа сме засега, трябва ни време, за да си вдигнем къщичката. Дай Боже да я видя завършена, даже с керемиди отгоре. Ще бъда искрено щастлив, ако тя изглежда добре", завърши Ясен Петров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбирач

    0 2 Отговор
    Щом перуката е в отборА,никъф няма да го забелят!
  • 2 Дарт Мол

    0 1 Отговор
    Още един "вярващ"! Футбола не ще молитва, иска се спортни качества, себераздаване, че и лишения! Ясен налага нов ред, но се страхувам, че има "футболни старци" които мътят водата.
  • 3 Яска кефиш ме

    2 0 Отговор
    От цялото си сърце, като българин, ви желая успех и развитие, но проблемите приятелю са с доста дълбок корен! Има разни хора в централата, собственици на клубове и “мениджъри на тото”, които мислят по друг начин! Иначе те подкрепям и мисля, че си читав треньор. Имаш доста работа за вършене! Дано успееш, иска ми се да съм оптимист!
  • 4 Малий

    1 0 Отговор
    Ядрото се нарича серията на Гришата.
  • 5 ЧОЧО

    1 1 Отговор
    Победим някой много по слаб от нас и почваме с големите приказки.И играчите мислят ,че са голямата работа и всичко свършва с началото.Пожелавам успех на тационалите,но ще е много трудно с тоя манталитет.
  • 6 Браво Ясене

    0 1 Отговор
    Великото предстои! Сега, почваме, Малта, Люксембург, Фарьорски острови че и Турския Кипър, всички спо 2-0 ще ги скършим!
  • 7 Фен

    1 1 Отговор
    А ние дето поназнайваме малко футбола мислим , че все някога ще срещнем някой средно добър отбор , и той ще ни напълни кошарата . Просто нивото ни е такова .