9 Септември, 2021 08:26 1 699 3

Бундестимът развинти Исландия

  • исландия-германия-
  • 0:4-
  • бундестим-
  • световни квалификации-
  • световна квалификация

Германците влязоха уверено в мача не бяха изминали и пет минути, когато вече водеха в резултата

Бундестимът развинти Исландия - 1
Снимка: Фейсбук

Германия победи убедително с 4:0 в гостуването на Исландия. Тимът на Ханс-Дитер Флик пропусна една дузина положения на стадион „Лаугардалсвьолур“ в Рейкявик и домакините се отърваха от още по-голям разгром.

Гостите влязоха уверено в мача, не бяха изминали и пет минути, когато вече водеха в резултата. Лерой Сане пусна към непокрития Серж Гнабри, който с лекота направи 0:1. В 24-ата минута Йошуа Кимих центрира меко в наказателното поле, където Антонио Рюдигер със зверски удар с глава удвои. Две минути след почивката домакините вкараха топката във вратата на Нойер, но попадението бе отменено заради засада.

Страхотна размяна на пасове между Горецка и Сане завърши с прекрасен гол в 56-ата минута. Тупалката на Сане не остави никакви шансове на вратаря за 0:3. В края на двубоя голямата надежда на немския футбол Мусиала пусна с пета към Хавертц, който продължи към Тимо Вернер и той оформи крайния резултат.

Германия е убедителен лидер в група J с 15 точки от 6 изиграни мача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хо хо хо

    3 0 Отговор
    Малко по-сериозно какъв е тоят изказ развинти това в училищният двор хъшлашко поведение ли е или изказ в медия.
    Разбирам че футбола е спорт за нискоинтелииигентни но все пак.

    Коментиран от #3

  • 2 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    1 0 Отговор
    Кога държави джудежета като Малта и Исландия, ще раберат, че не трябва да имат национални отбори? В случая с Исадния си имат Дания и нейния отбор. А Малта може да си изберат между Франция и Итакия.
  • 3 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хо хо хо":

    "... футбола е спорт за нискоинтелииигентни ... "

    Не само футбола, също и бокса, щангите ...

    Единствено "шахмата" е "спорт" за интелигентни. Но пък от друга страна е спорно дали шахмата е "спорт".

    Спорт и състезание/турнир/ все пак са различни неща. И моторните състезания/зрелища/ като Форрмула 1, ми е странно защо ги наричат спорт.