Last news in Fakti

9 Септември, 2021 14:27 3 062 0

Шокова ситуация със самолета на Бундестима

  • шокова ситуация-
  • самолет-
  • исландия-германия

Снощи Германия имаше мач срещу Исландия от световните квалификации

Шокова ситуация със самолета на Бундестима - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/Илюстративна

Самолетът с националния тим на Германия е извършил принудително кацане в Единбург тази нощ заради технически проблем. Всички са добре, като в момента летателната машина минава обстоен преглед. Засега няма информация какъв точно е бил проблемът, наложил извънредно приземяване.

Снощи Бундестимът имаше мач срещу Исландия от световните квалификации. Около 01:00 часа местно време самолетът е излетял от летището в Рейкявик към Франкфурт, но над Шотландия е подал сигнал за проблем, изискващ принудително кацане на най-близкото възможно летище. От радарните карти се вижда, че полет KLJ2703 прави рязък завой в района на Дънди и Арброут, след което бързо се снижава. Кацането е станало в Единбург, където машината се е приземила без проблеми. Подаденият код от пилота е 7700, което е сигнал за “Спешен случай”, което може да бъде както за неизправност със самия самолет, така и за проблем с човек на борда.

“Безопасността е на първо място. Спряхме в Единбург като предпазна мярка”, обявиха от националния отбор около 07:00 часа българско време тази сутрин. Час по-късно последва нова публикация в социалните мрежи: “Добре сме, в момента се извършва техническа проверка на машината”. Около 11:00 часа германците признаха, че неизправност с аероплана е в основата на всичко.

Не всички футболисти обаче са били на борда. Някои от тях като Мануел Нойер, Йошуа Кимих и Серж Гнабри са останали в Рейкявик, защото са искали да се наспят. Те ще се приберат днес с друг полет.

Германците спечелиха гостуването си в Исландия с 4:0.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА