13 Септември, 2021 17:24 2 082 6

Медведев: Новак е най-великият в историята на тениса

  • даниил медведев-
  • новак джокович-
  • us open

Руснакът, който по-рано днес триумфира на US Open срещу световния номер 1, се показа като спортсмен

Медведев: Новак е най-великият в историята на тениса - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Даниил Медведев се извини на феновете на стадион "Артър Аш" и на милионите привърженици по света на Новак Джокович, задето му е попречил да спечели историческия "календарен шлем". Руснакът срази световния номер 1 с 6:4, 6:4, 6:4 и грабна първата си титла от "Големия шлем", триумфирайки на US Open 2021.

"Първо трябва да кажа, че съм много нервен на тази реч. Извинявам се на феновете и на Новак, защото знаем какво искаше да постигне. Никога не съм казвал това, но ще кажа сега, че Новак е най-великият в историята на тениса", започна емоционалният руснак.

"Благодаря на всички в екипа ми, на семейството и приятелите ми. Ако не бяхте вие, нямаше да мога да извървя това приключение".

"Още от 2019-а феновете ми дават много енергия и искам да им благодаря отново, защото тази година беше абсолютно същото. Искам да завърша речта с това, че днес е 3-годишнината от сватбата ми със съпругата ми. След полуфиналите си казах, че ако загубя мача, няма да имам време да ѝ купя подарък, така че трябваше да го спечеля", каза Медведев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Случаен

    11 3 Отговор
    Изключителни нерви има това момче. Скоро никой никой няма да го бие!
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 18 Отговор
    Нагъл руснак,след победата си го каза за да се изгаври с Джокович...Ще го настигнат сълзите на джокович и няма да е толкова доволен...Като тази сутрин!!!голямото нервно напрежение успя да затъмни играта на джокович и той бе на не типично за себе си ниво в тази конкретна среща.Сега след тази ....катастрофа,аз лично съм доволен,защото ще видя отново ГОспод Джокович по Тенис кортовете да играе Божествен Тенис!На този руснак не му желая нищо добро в Спортен план и съм убеден ,че ще позная!!!Минал съм дълъг път за да знам-Тези сълзи на Джокович,ще унищожат късмета на медведев!
  • 3 Win

    6 3 Отговор
    Медведев разплака Джокович!
  • 4 Професионалист

    8 0 Отговор
    Най-издръжлив в разиграванията,супер шампион Медведев! Жалко за Ноле,но беше по-слаб.
  • 5 33йр

    2 2 Отговор
    Тъпака М трябваше да пусне на Д защото последния го заслужава. Но както казах Тъпака М е доста незрял за подобни тънки жестове. Ако му се случи на него ще разбере какво е, но се съмнявам, защото е непостоянен и психо.
  • 6 Конспиратор 3

    1 1 Отговор
    Кремлин е наредил на сърбина да пусне на ушанката. Тоест Путин е звъннал на Вучич, с обещание за велика Сърбия. жалко за Ноле, той е в пъти над медведа. Отдавна тениса е пълна пумия