14 Септември, 2021 17:05 1 842 0

Първо треньорско уволнение в Серия А

  • еузебио ди франческо-
  • верона-
  • уволнение

Еузебио Ди Франческо продължава да не може да се задържи дълго никъде след престоя си в Рома

Първо треньорско уволнение в Серия А - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Треньорът на Верона Еузебио Ди Франческо беше уволнен от поста си след само 3 мача начело на отбора, в които записа 3 загуби, съобщиха от клуба.

"Хелас Верона съобщава, че освободи Еузебио Ди Франческо от поста треньор на първия отбор", се казва в съобщението на официалния сайт на клуба.

Верона загуби гостуването си на Болоня в понеделник вечер с 0:1, след като преди това допусна домакински поражения и от Сасуоло (2:3) и от шампиона Интер (1:3).

Ди Франческо пристигна във Верона това лято като наследник на Иван Юрич, който премина в Торино.

Това е трети път, в който бившият треньор на Рома е уволнен от даден клуб, без да успее да завърши пълен сезон в него. Предишните му опити бяха в Сампдория (8 мача през сезон 2019/20) и Каляри (26 мача през сезон 2020/2021). Сега записа и най-краткия си престой в отбор, като има само 4 официални мача (1 победа в предварителните кръгове в турнира за Купата на Италия).

Ди Франческо си изгради добро име с работата си в Сасуоло (2012-2017) и Рома (2017-2019). Като негов наследник италианската преса сочи хърватина Игор Тудор, който е бивш треньор на Удинезе, а през миналия сезон бе асистент на Андреа Пирло в Ювентус.

Верона приема в неделя Рома, който е сред бившите отбори на Ди Франческо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА