Last news in Fakti

17 Септември, 2021 22:55 2 187 5

Шеф в Ред Бул смята, че е трябвало и Хамилтън да получи наказание за инцидента на „Монца“

  • кристиан хорнер-
  • макс верстапен-
  • люис хамилтън-
  • гран при на италия

"Ако ФИА искаше да покаже, че няма да толерира подобни инциденти, можеше да се даде еднакво наказание и за двамата", категоричен е Кристиан Хорнер

Шеф в Ред Бул смята, че е трябвало и Хамилтън да получи наказание за инцидента на „Монца“ - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Според ръководителя на тима на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер и Макс Верстапен, и Люис Хамилтън носят вина за инцидента в Гран При на Италия миналата седмица, който елиминира и двамата пилоти от надпреварата на „Монца“.

Той се случи на първия шикан в 27-а обиколка, когато Хамилтън се връщаше на пистата след своя питстоп, докато Верстапен бе набрал скорост на дългата старт-финална права на „Монца“. В началото на зоната за спиране британецът имаше аванс, но по-дълбокото спиране на пилота на Ред Бул му позволи да се изравни с него още в дясната крива. Това постави Верстапен от вътрешната страна за втората част от шикана, но Хамилтън го притисна твърде много, той се качи върху високия бордюр, а от там и върху болида на британеца.

Веднага след инцидента стюардите на Гран При на Италия обявиха, че той ще бъде разгледан след края на състезанието на „Монца“, като привикаха и двамата пилоти да дадат обяснения. След това разследване те наказаха Верстапен с три места назад на старта за предстоящата Гран При на Русия, въпреки че популярното мнение в падока бе, че инцидентът е чисто състезателен и двамата пилоти имат равна вина за него.

Сега Хорнер затвърди своето мнение, че инцидентът е бил състезателен и е трябвало или нито един пилот да не бъде наказван, или и двамата да получат еднаква санкция.

„Все още споделям това мнение – и двамата изиграха роля в него и е трудно да се раздели точно вината между двамата. Ако ФИА искаше да покаже, че няма да толерира подобни инциденти, можеше да се даде еднакво наказание и за двамата. Те обаче прецениха, че Макс носи по-голяма вина и тъй като той не завърши единствената опция бе да го накажат за следващото състезание, което ние приемаме“, каза Хорнер.

„Беше странен удар, но и двамата пилоти веднага съобщиха по радиото, че са добре. А защото Люис се опитваше да даде назад и да се върне в състезанието дори медицинската кола не бе изкарана. Радвам се, че ореолът свърши своята работа. Мисля, че дори и най-големите му противници вече са с променено мнение“, добави Хорнер.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sieg

    12 6 Отговор
    Всичко друго освен бутането на циганина е расизъм.

    Коментиран от #2

  • 2 Koko

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sieg":

    Хей ромче яко
  • 3 Лимонадите. ....

    5 8 Отговор
    Голям рев. А че е талантлив спор няма, но че е още незрял е още по вярно.
  • 4 kkk

    6 1 Отговор
    Наказанието е 100% правилно- верстапен просто трябваше да си удържи егото и 3 завоя по-късно да изпревари тъмно зеления.
  • 5 ГЕНЧО

    2 0 Отговор
    Верстапен бил ли е някога виновен?