Last news in Fakti

10 Октомври, 2021 17:15 2 472 5

Страхотно: Димитър Кузманов триумфира в Барселона

  • димитър кузманов-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • барселона

Във финала пловдивчанинът разби водача в схемата Юго Гастон от Франция с 6:3, 6:0 само за час и 12 минути игра

Страхотно: Димитър Кузманов триумфира в Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Кузманов извоюва най-значимата победа в кариерата си и спечели титлата от турнира на клей от сериите "Чалънджър" на АТР в Барселона (Испания) с награден фонд 44 820 евро. Във финала пловдивчанинът разби водача в схемата Юго Гастон от Франция с 6:3, 6:0 само за час и 12 минути игра.

Втората ни ракета демонстрира по-стабилна психика във важните моменти и пречупи намиращия се на повече от 100 позиции по-напред в ранглистата французин още в първата част. В нея двамата си размениха общо пет пробива, като Мико реализира три поредни и допусна два, но успя да затвърди преднината си в сюблимния момент в 9-ия гейм.

Оттам нататък Кузманов диктуваше изцяло ритъма на корта и довърши съперника си, без да му даде повече дори и гейм. Така българинът завърши турнира без загубен сет в пет мача.

За Димитър Кузманов това е 21-ва титла в кариерата и първа от толкова висока категория. Досега най-стойностните му отличия бяха в турнири от календара на международната федерация (ITF) през 2019 г.

Мико имаше два загубени финала от 25-хилядници през 2020 г. и един загубен финал от категория "Чалънджър" - в Задар (Хър) през март 2021 г.

С титлата Кузманов си гарантира и дебют в Топ 200 на световната ранглиста. В моментното подреждане вторият най-добър български тенисист се придвижва с 31 позиции напред до върховото в кариерата си 187-о място.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Младежа дето бо заложил за бг на футбол,ако си е върнал парите,като е заложил на КУзманов да напише!Кузманов ще направи голям прогрес!говоря до края на 22г ще отиде ,около 80място!Не му познават играта и ще имат големи проблеми срещу него баровците от топ 100!
  • 2 Мдааа

    0 11 Отговор
    Поздрави ,но все пак 44к награден фонд това е турнир за любители .Много шум за един незначителен турнир.

    Коментиран от #3

  • 3 Мендоса

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа":

    Ти що не игра, а Шмокльо?
  • 4 Чичо Тони

    4 0 Отговор
    Браво!
  • 5 Браво

    0 0 Отговор
    Пич !