11 Октомври, 2021 17:00 4 309 0

Барселона напуска митичния „Камп Ноу”

  • камп ноу-
  • жоан лапорта-
  • барселона-
  • стадион-
  • испания-
  • каталуния

Една година Барселона ще играе на друг стадион

Барселона напуска митичния „Камп Ноу” - 1
Снимка: Shutterstock

Барселона ще се премести на друг стадион, когато клубът започне планираната си модернизация на митичния „Камп Ноу”, предаде агенция AP.

Новината идва на фона на тежката икономическа криза, в която е изпаднал отборът, който преди месеци беше напуснат от най-голямата си звезда Лионел Меси. AP цитира думите на президента Жоан Лапорта. Лапорта заяви, че иска да започне дълго отлагания ремонт на „Камп Ноу” през лятото на 2022 година.

Той добави, че работата ще продължи 3-4 години, но Барселона ще трябва да намери друг дом само за максимум 12 месеца . „Обмисляме различни възможности, но най-силният кандидат е стадион „Йохан Кройф“, каза Лапорта пред каталунското радио Rac1. Стадион „Йохан Кройф” е мястото, където женският отбор играе и е част от тренировъчния комплекс на клуба в покрайнините на Барселона. Капацитетът на съоръжението е 6000 места, но може да бъде разширен.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА