Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 17:33 4 144 4

Каталунски политик беше прострелян в Мадрид

  • каталуния-
  • стрелба-
  • мадрид-
  • испания-
  • сепаратисти-
  • видал куадрас

Полицията издирва във връзка с атаката мотоциклетист с черна каска

Каталунски политик беше прострелян в Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият ръководител на испанската Народна партия в област Каталуния Алехо Видал-Куадрас беше прострелян в лицето в Мадрид днес, предаде Ройтерс, като се позова на полицията, съобщи БТА.

Видал-Куадрас е бил нападнат в скъпия квартал Саламанка в центъра на испанската столица, след което е бил закаран в болница. Полицията издирва във връзка с атаката мотоциклетист с черна каска.

78-годишният Видал-Куадрае бил заместник-председател на Европейския парламент от 1999 до 2014 г. След това той става един от съоснователите на испанската крайнодясна партия "Вокс", Районът, където е извършено нападението, е отцепен Засега не са извършени арести, съобщи полицията.

Лидерът на Народната партия Алберто Нунес Фейхоо призова за задълбочено полицейско разследване. Ръководителят на "Вокс" Сантяго Абаскал каза, че Видал-Куадрас е "извън опасност" в болницата. Той заяви, че е твърде рано да се спекулира каква е причината за нападението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кондуктора

    9 5 Отговор
    Вива Каталуня, долу испанската монархия!
  • 2 Поп Кръстю

    7 0 Отговор
    Добре правят , защото отмениха много помощи на работниците. Сега започват неса като нашите работници. Тук всеки си търси правата за 24 часа си на съд . Във България със години не излизад гражданските дела. Все едно сме във Европа и искате шенген , как щеви приемат като цял свят знае чее корумпирана .

    Коментиран от #3

  • 3 МунЧо

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Поп Кръстю":

    Е сега тоя го е прострелял някои кръстоносец щом на около не се е крещяло Аллах у Акбер.
    Евентуално тогава щом не е мюсюлмански значи значи това ще да е християнски тероризъм нали?
  • 4 Хорхе

    1 0 Отговор
    Тируристи...
Новини по държави: