12 Октомври, 2021 07:10 2 434 4

Григор Димитров за първи път е на осминафинал в Индиън Уелс

  • григор димитров-
  • тенис-
  • индиън уелс-
  • сащ-
  • американец-
  • рейли опелка

Българинът за първи път в кариерата си постигна две поредни победи в Индиън Уелс

Григор Димитров за първи път е на осминафинал в Индиън Уелс - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължи възходящото си представяне с успех 6:3, 6:4 над 211-сантиметровата първа ракета на САЩ Рейли Опелка, който е и 20-и в световната ранглиста. Българинът за първи път в кариерата си постигна две поредни победи в Индиън Уелс и се класира на осминафиналите в "Мастърс"-а, провеждащ се в прословутия комплекс, известен като "Рая на тениса".

Димитров ще се изправи срещу водача в схемата Даниил Медведев или Филип Краинович, но каквото и да се случи оттук нататък в надпреварата, то програмата "минимум" бе изпълнена по изключително убедителен начин.

В Сан Диего Григор напомни за най-добрите си години и сега продължи възхода срещу доста коварен съперник и при неудобни условия заради силния вятър, който често променяше и "си играеше" с траекторията на топката. Бавният корт също не се понрави на Опелка, но Димитров беше много по-прецизен на свой сервис и изобщо не позволи на съперника си да се добере дори до шанс за пробив.

С рекордното си класиране в Индиън Уелс Гришо почти сигурно си осигури и изкачване с още една позиция в световната ранглиста до 27-мата. Според статистиката, освен очевидното предимство при сервис, срещу Опелка той е направил 18 уинъра и само 4 непредизвикани грешки. Двубоят продължи час и 12 минути.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Може я

    8 1 Отговор
    Тази игра Гришо.
    Но не винаги има желание.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Чичо Тони

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Може я":

    В тази игра контузиите, моментното физическо и психическо състояние както и късмета (2-3см и 2-3 точки често решават мачове) са много по-напред от желанието. Затова е важна ранг-листата. Там е отразено постоянството.
  • 3 Тиквистан кочина

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Може я":

    Не само, че на 90% няма желание, но той няма психика, с която да печели значиви титли и тежки мачове.Пропилян талант.
  • 4 Реалността

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Може я":

    Божинов на тениса.