Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 06:56 4 717 17

Григор Димитров повали шампиона от US Open и световния №2 след голяма битка

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • даниил медведев

Българинът изглеждаше като че ли се бе предал в средата на втория сет, но изведнъж се преобрази и даде само 3 от оставащите 11 гейма на Даниил Медведев

Григор Димитров повали шампиона от US Open и световния №2 след голяма битка - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров успя да постигне най-голямата си победа от началото на сезона, успявайки да обърне световния №2 Даниил Медведев с 4:6, 6:4, 6:3 в двубоя от осминафиналите на Мастърса в Индиан Уелс. Българинът изглеждаше като че ли се бе предал в средата на втория сет, но изведнъж се преобрази и даде само 3 от оставащите 11 гейма на своя руски опонент.

Двубоят започна с много тежък гейм на сервиса на българина, който в крайна сметка завърши с пробив в подаването на първата ни ракета. Григор съответно пропусна и две точки да затвори частта в своя полза.

Двамата влязоха в размяна на подавания, а Димитров пропусна златен шанс да върне пробива в четвъртия гейм, но Медведев отговори с ас, а в последствие резултатът стана 4:2.

Двамата взеха следващите си два гейма играчите взеха подаванията си на 30, а Медеведев продължи да изглежда с едни гърди напред. В сервиса на Гришо при 5:3 той пропусна два сетбола, но в следващия гейм световния №2 взе подаването си на 0 и затвори частта при 6:4.

Вторият сет започна във вихрено темпо, а сервиращите изпитваха своите трудности. Медведев отново проби Григор още в първия гейм, но българинът отговори с две точки за пробив и скоростен рибрейк още във втория гейм. Това обаче само ядоса първенецът от US Open, който отново взе подаването на първата ни ракета, този път на 0.

Медведев сравнително лесно затвърди пробива си, а в петата част се пребори за нов пробив, докато Гришо изглеждаше доста безпомощен на корта в Индиан Уелс.

В този момент обаче световният №2 се отпусна и Григор постигна пробив на 15, след което и взе своя сервис, за да намали до 3:4. А импулсът в играта на Григор очевидно нямаше да секне толкова бързо, след като той постигна нов пробив на 30, за да изравни при 4:4, а след това и да вземе сервис гейма си на 0 и да поведе в частта. Медведев буквално не знаеше къде се намира, а Григор се възползва, за да постигне нов пробив и да вкара мача в трети сет.

А третият сет продължи точно така, както завърши и вторият. Григор продължаваше да лети по корта, постигайки пробив още във втория гейм на сета, повеждайки с 2:0. Димитров не допусна изненади, затвърди пробива си набързо и поведе с 3:0.

Двамата размениха по едно подаване, преди Григор отново да настъпи педала на газта и да пробие безпомощния Медведев за втори път в сета - 5:1. Руснакът се възползва от стара слабост на Григор и проби родния ас при първия му опит да затвори мача. Медведев върна още един гейм, но при втория си опит Григор не сбърка и затвори сета и мача при 6:3.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво Гришо

    62 2 Отговор
    Завърна се!
  • 2 Жоро

    52 2 Отговор
    Браво Гриша!!!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 3 Отговор
    БРАВО ГРИШО
  • 4 Вероятно

    28 18 Отговор
    Истински тотомен
  • 5 Гришо

    42 10 Отговор
    Ако спечеля, печели цяла България, ако губя съм оня със слабата психика,дето не става.
  • 6 efbety

    42 3 Отговор
    МАЧКАЙ ГРИШААААА!!!
  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    6 32 Отговор
    Боли ме фара
  • 8 5577

    4 14 Отговор
    ЕЕЕ трябва и да поиграем малко тоя сезон.
  • 9 Браво

    38 2 Отговор
    След Маша обърна и мечока!
  • 10 ПСР

    44 1 Отговор
    Наистина-БРАВО,това е голям успех!Медведев е много висока летва,класен тенисист.Браво и все така-успех и късмет за Григор.
  • 11 Един Човек

    4 37 Отговор
    И после викат, че нямало "черно тото" в тениса!! Като му обещават (букмейкърите) повече отколкото му се полага от наградния фонд на турнира, защо да не загуби!! Мач Без абсолютно никакво значение за него!! Който го е гледал ще ме разбере.... Сет и половина се чудеше как да се нагласи, така че да не е толкова очевАдно! На "печелившите" честито!

    Коментиран от #12

  • 12 Аритметика

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "Един Човек":

    Медведев загуби от този мач 945 точки в класацията на ATP. И 1 млн долара.
  • 13 митко

    1 16 Отговор
    КЛОУН
  • 14 Павел Пенев

    3 3 Отговор
    Той е побеждавал и Джокович, но това не го прави елитен играч. Необходимо е постоянство а той го няма.
  • 15 Коментатор

    1 1 Отговор
    Медведев изглеждаше уморен. Във втория сет след като поведе с 4:1 срещу Григор много си повярва че е спечелил и от тогава почти не врака първия си сервиз и един вид сам се победи. Гришо не може да очаква такива подаръци на всеки турнир. И все пак, играта на Гришо доста се е подобрила!
  • 16 Гост

    2 2 Отговор
    Гришо е като мартенско време- винаги може да поднесе приятна изненада! Но като цяло е нестабилен играч. За разлика от Медведев, който има железни нерви и открито се подиграва с противниците си. Той ще бъде номер едно в следващите години със сигурност.
  • 17 Викито

    0 4 Отговор
    Българският инвалид Хрихор,следващ кандидат министер на спорта,понеже Кралев много корполентен,бре!