Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 09:00 1 190 0

Петте смени са на път да останат за постоянно във футбола

  • висша лига

Международният борд на футболните асоциации отчита положителния ефект от допълнителните смени

Петте смени са на път да останат за постоянно във футбола - 1
Снимка: БГНЕС

От началото на пандемията насам в световния футбол се наложи практиката за използване на пет смени, вместо традиционните три, а Международният борд на футболните асоциации работи усърдно по въпроса, за да остави това изключение за постоянно, научихме от The Times.

Редица анализи показват, че тази промяна влияе ползотворно на спорта, защото треньорите имат възможност да вкарат допълнителна свежест в редиците си, като на практика подменят половината си полеви играчи.

Английската Висша лига е едно от малкото първенства, които все още държат на трите смени, тъй като бе срещната сериозна съпротива от по-малките клубове, които смятат, че грандовете така имат нечестно предимство.

УЕФА и ФИФА в момента са дали картбланш на всяка една надпревара сама да решава броя на смените, стига те да се извършват в не повече от три прекъсвания на мач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА