Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 10:38 1 434 2

Везенков изигра нов много силен мач за Олимпиакос

  • александър везенков-
  • олимпиакос-
  • монако

Българинът се отличи с дабъл-дабъл – 10 точки и 10 борби, в мач от Евролигата

Везенков изигра нов много силен мач за Олимпиакос - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Българският национал Александър Везенков изигра поредния си силен мач, разписвайки се с дабъл-дабъл – 10 точки и 10 борби, като към тях добави и 2 откраднати топки за 31 минути на паркета, при победата на Олимпиакос с 86:65 (17:27, 18:11, 24:14, 27:13) над Монако като домакин в мач от осмия кръг на Евролигата.

Въпреки ролята си на фаворит в срещата гръцкият гранд започна колебливо и след 10 минути игра изоставаше с 10 точки (17:27). Везенков и компания наваксаха пасив от 7 точки във втората четвърт, но все пак на почивката Монако се оттегли с аванс от 3 точки (38:35).

Баскетболистите на Йоргос Барцокас не се предадоха и преклониха съперника си в третата част, като излязоха напред в резултата със 7 точки (59:52) преди заключителните минути на паркета в „Олимпийски комплекс Фалиро“.

В тях Олимпиакос не даде шанс на Монако да се върне в срещата и без проблем записа шести успех в „турнира на богатите“ от началото на този сезон. „Червено-белите“ имат и две поражения и заемат второ място във временното класиране.

За успеха на Олимпиакос по 18 точки нанизаха Тайлър Дорси и Ливио Жан-Шарл, а по 11 вкараха Томас Уокъп и Костас Папаниколау.

За Монако Алфа Диало се разписа с 12 точки, а по 11 реализираха Данило Анджушич и Донтей Хол.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 супер

    1 1 Отговор
    Мястото на Везенков е в НБА.
  • 2 Славчо Владимиров

    1 1 Отговор
    Крушата не пада далече от дървото, браво на момчето, замина татко си. 6797