Last news in Fakti

5 Март, 2022 11:00 894 1

Везенков отново блесна в Евролигата

  • александър везенков-
  • олимпиакос-
  • байерн мюнхен-
  • евролига-
  • евролигата

Олимпиакос вече разполага с баланс от 16 победи и 9 загуби през настоящия сезон, като заема четвъртото място в класирането на Евролигата

Везенков отново блесна в Евролигата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос добавиха още една победа на сметката си през настоящия редовен сезон в Евролигата. Българинът и неговият отбор постигнаха четвърти пореден успех в най-силната клубна европейска надпревара, след като тази вечер се наложиха при гостуването си на Байерн Мюнхен с крайното 98:88 (28:29, 22:24, 23:16, 25:19) в двубой от 28-ия кръг, който се проведе в зала "Ауди Доум". Сблъсъкът бе зрелищен от първата до последната минута, предлагайки редица красиви отигравания, висока резултатност и здрава борба от страна на двата тима.

Везенков, който спечели наградата за "Най-полезен играч" на февруари, пренесе добрата си форма от миналия месец и отново бе сред най-полезните състезатели в състава на Йоргос Барцокас. 26-годишното крило изигра отлично второ полувреме и завърши двубоя със 17 точки, 5 борби и 2 асистенции за близо 33 минути на паркета като титуляр. Българинът бе изключително ефективен при стрелбата си от полето - 5/7 от зоната за две точки, 1/2 от тройката и 4/5 от наказателната линия. Той фиксира коефициент на полезно действие от 18 за своя тим.

Огъстин Рубит бе най-резултатен за Байерн с 18 точки и 5 борби. Владимир Лучич, който трябваше да играе с четири натрупани нарушения в последната четвърт, добави 15 точки и 8 овладени топки. Отело Хънтър завърши с 12 точки, а завърналият се от контузия Дарън Хилиърд също се разписа с 12 точки за 17-те минути, прекарани на терена.

По този начин Олимпиакос вече разполага с баланс от 16 победи и 9 загуби през настоящия сезон, като заема четвъртото място в класирането на Евролигата. Байерн остана на 11-а позиция с актив от 12 успеха и 13 поражения. Следващата седмица Александър Везенков и съотборниците му гостуват на другия германски представител в надпреварата - АЛБА Берлин. Байерн ще почива, а на 15 март излиза срещу Фенербахче в Истанбул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин е измислил компютрите в

    0 0 Отговор
    САЩ а тъпака Везенков че види скоро Василий Българо Чернооков