Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 19:14 2 455 1

Провал за Челси

  • челси-
  • бърнли-
  • 1:1-
  • английска висша лига

Бърнли препъна "сините" в Лондон

Провал за Челси - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Челси се издъни у дома и завърши 1:1 с един от аутсайдерите до момента Бърнли в мач от 11-ия кръг на английската Висша лига по футбол, спирайки серия от четири шампионатни победи.

"Сините“ имаха инициативата на своя „Стамфорд Бридж“ и поведоха с гол на Кай Хавертц (33). Германският национал се разписа след пас на Рийс Джеймс и това бе единственото попадение за първата част.

След почивката играчите на Томас Тухел се поотпуснаха и не успяха да удвоят аванса си, а гостите изненадващо изравниха чрез чешкия национал Матей Видра (79), който се възползва от асистенция на Джей Родригес. Домакините натиснаха в края, но финалният им щурм не даде резултат и те загубиха ценни две точки в битката за титлата.

Въпреки провала си Челси остава лидер с 26 точки и има 3 аванс пред шампиона Манчестър Сити, който по-рано днес спечели с 2:0 на „Олд Трафорд“ в градското дерби срещу Юнайтед.

В останалите два двубоя от Премиър лийг, стартирали в 17:00 българско време, Норич зарадва привържениците с първа победа през сезона, надделявайки с 2:1 при гостуването на друг новак - Брентфорд, a Кристъл Палас спечели домакинството си на Уулвърхемптън с 2:0.

След броени минути, от 19:30 часа българско време, стартира срещата между Брайтън и Нюкасъл.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    0 1 Отговор
    дойде ли ноември, и започваме да си създаваме проблеми. профукахме всичко, което може, а и това, което не може. накрая ловкият чийк беше черешката на тортата - вкарат ли го него в игра - отписвам ни.