Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 20:46 2 369 3

Хебър официално ще брани българската чест в групите на Шампионската лига

  • хебър-
  • олимпиакос-
  • шампионска лига

„Тигрите“ отстраниха Олимпиакос в последния квалификационен кръг от турнира

Хебър официално ще брани българската чест в групите на Шампионската лига - 1
Снимка: Shutterstock

Хебър Пазарджик се превърна първия български тим в групите на волейболната Шампионска лига от Марек Дупница насам, отстранявайки тима на Олимпиакос в последния квалификационен кръг на турнира.

„Тигрите“ пристигнаха в Пирея с аванс от 3:1 преди седмица в Пазарджик, което означаваше, че отборът на Камило Плачи трябваше да спечели само 2 гейма, за да си гарантира успеха.

Първият гейм започна особено вдъхновено за гърците и те без особен проблем стигнаха до победата след силната игра на диагонала Херманс Еглескалнс. Разликата от 5 точки за домакините бе постигнаха още в средата на гейма и бе задържана почти до самия край при 25:21.

Във втория гейм българите взеха инициативата отрано, като също натрупаха сериозен аванс след първото техническо прекъсване, но допуснаха изравняване от 9:12 до 13:13. Отличната игра на блокадата в лицето на Виктор Йосифов се оказа разликата в края, за да може гостите да изравнят общия резултат след 23:25.

Третият гейм бе може би най-убедителният на „тигрите“ в този сблъсък. Те се добраха до аванс в средата на гейма при 12:12 и оттам насетне нито за миг не изпуснаха водачеството, за да демонстрират нужната класа и да спечелят с 19:25. Именно тук интригата приключи, защото Хебър си гарантира класирането напред.

След почивката двамата треньори пуснаха на терена почти изцяло подменени състави, защото на всички бе ясно, че мачът просто ще се доиграе. Дори разгорещената агитка на домакините напусна залата и си прибра транспарантите преди последния съдийски сигнал.

Селекцията на Димитриос Казазис опита да запази честта си, защото все пак тимът му е действащият шампион на Гърция и няма как да не прояви нужното уважение към съперника, за да завърши с достойна мотивация, макар Хебър да стигна до обрат след 23:21 до 23:25.

Хебър Пазарджик така триумфира отново с 1:3 и вече може да мисли за европейския си поход още в дебютния си опит да влезе в официалната фаза на турнира.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечтател

    12 1 Отговор
    Браво !
  • 2 Дан

    11 1 Отговор
    Браво момчета!
  • 3 Мунчо юмручето

    8 2 Отговор
    Браво хебарци