Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 18:47 2 784 9

Хърватия победи Русия и си спечелиха и класиране на Мондиал 2022 в Катар

  • хърватска-
  • русия-
  • световни квалификации

„Ватрените“ бяха по-добри през целия мач на наводнения терен в Сплит и заслужено завоюваха победата с 1:0

 Хърватия победи Русия и си спечелиха и класиране на Мондиал 2022 в Катар - 1

Хърватия победи Русия с 1:0 сред автогола на Фьодор Кудряшов в 81-ата минута. „Ватрените“ бяха по-добри през целия мач на наводнения терен в Сплит и заслужено завоюваха победата, с която изместиха Сборная от първата позиция, а с това си спечелиха и класиране на Мондиал 2022 в Катар.

Първият точен удар дойде в петата минута и бе дело на Иван Перишич, който добре проби отляво, влезе навътре и стреля, но ударът му бе в ръцете на Сафонов. Няколко минути по-късно пък пред Крамарич се откри страхотна възможност - центриране отдясно намери тарана непокрит в наказателното поле, но той от своя страна с глава не успя да насочи топката добре и Сафонов отново улови.

Следващите минути предложиха повече центрирания и не толкова опасни атаки от тима на Далич, преди в 24-ата минута убедителния до този момент Сафонов да избие лошо една топка, която попадна на крака на Брозович. Халфът на Интер стреля с левия крак, но ударът му мина встрани от вратата на Русия.

Втората част започна точно както и първата - силен натинск на балканците им донесе нов стопроцентов шанс да открият. Центриране отдясно на Юранович намери Пашалич, който надскочи Дивеев и от няколко метра с глава намери тялото на руския вратар. Пореден рейд на Перишич минута по-късно завърши с изстрел, но той се отби в руски защитник току пред вратата на "Сборная". След корнера имаше сериозни претенции от страна на домакините за дузпа, след игра с ръка, но Маккели бе непреклонен.

Близо четвърт час след началото на второто полувреме и само минута след влизането си на терена, Бруно Петкович стреля с глава от 2-3 метра, но за пореден път Сафонов бе на мястото си. 60 секунди след изстрела на мощния таран, Брозович стреля от дъгата този път със силния си десен крак, но и този му опит бе неточен.

Първият удар за Русия в мача дойде едва в 74-ата минута след контаатака, Заболотний обаче не успя да довърши атаката на своите и да довкара след спасяването на Гърбич.

Усилията на Хърватия най-после дадоха резултат като след центриране на Йосип Брекало Кудряшов вкара в собствената си врата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бибитко

    15 4 Отговор
    Ако Перукан Михайлов стане шеф на футболния съюз на Хърватия със слабите резултати, които са му слабост, ще го смъкнат още на втория ден! Но в България стадото винаги нехае! С такива хайдуци като Боби на хърватите ще им гледаме гърба!
  • 2 1944

    14 8 Отговор
    четири милионна хърватия победи магучая. скоро и лихтенщайн ше ги ступа за отмъщение.

    Коментиран от #5

  • 3 МАРАДОНА КРОЙФ И КОМПАНИЯ ОТ🤓🤓🤓

    4 2 Отговор
    АБЕ КАКЪВ АВТОГОЛ ,БЯ...ТО СИ БЕШЕ ЧИСТ ГОООЛ🙌🙌🙌🙌🙌😂😂😂😂😂ЙОСИП Е ХЪРВАТИН✌✌✌
  • 4 Що така бе Миме

    9 5 Отговор
    Не са били хърватите, руснаците пак сами са се прееееели. Как всегда! Чакйте няколко ядрени бомбардировачи над Загреб. Те руснаците от това разбират, от футбол - не!
  • 5 9.07.1923 г.

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Какво общо има спорт и политика . Защо не кажеш за МИРИЗЛИВИЯ ОТБОР . който падна от ГВАТЕМАЛА
  • 6 Сталинчо

    8 7 Отговор
    Винаги е прекрасно когато Рассия губи.Днес на футбол утре територия в други ден губи Кремъл
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аре аре

    3 3 Отговор
    не се мотайте.
    Пускайте статията за Сърбия срещу селянчетата от Португалия.
    Винаги е кеф, когато евро-измислените джендъри падат!
    БАЛКАН!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.