Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 20:32 944 8

Футболистите от първа и втора Бундеслига са ваксинирани на 90 процента

  • футбол-
  • бундеслига-
  • ваксинирани-
  • футболисти-
  • ваксинация

Ваксинацията сред футболистите остава дискусионна тема, след като полузащитникът на Байерн Мюнхен и Германия Йозуа Кимих разкри, че все още не е ваксиниран

Футболистите от първа и втора Бундеслига са ваксинирани на 90 процента - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на германската футболна лига Кристиан Зайферт отхвърли предложението за задължителна ваксинация срещу КОВИД-19 на професионалните играчи.

"Чухме какви ли не идеи през последните 12 месеца. В безспорно трудната в момента пандемична ситуация задачата на политиците трябва да бъде намирането на практически решения и приложими концепции. В момента процентът на ваксинация в Бундеслигата и втора дивизия е повече от 90 процента и е очевидно по-висок, отколкото във всеки регион. Германската лига и клубовете определено ще продължат да настояват за увеличаване на ваксинациите - във футбола и обществото", каза Зайферт пред вестник "Билд".

Зайферт коментира темата по повод изказване на баварския премиер Маркус Зьодер, който каза, че одобрява задължителните ваксинации в определени области, сред които и футбола. Ваксинацията сред футболистите остава дискусионна тема, след като полузащитникът на Байерн Мюнхен и Германия Йозуа Кимих разкри, че все още не е ваксиниран. Неговият съотборник в клуба Никлас Зюле даде положителна проба, въпреки че е ваксиниран, в началото на последната пауза за националните отбори. Клубовете също непрекъснато губят услугите на играчи поради заразяване, независимо дали са ваксинирани или не.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 1 Отговор
    Ще има много смъртни случаи по терена.
  • 2 Майна

    8 0 Отговор
    Те няколко вече починаха на терен, колабират, трагедията започва. Днес прочетох, че и в Бразилия 80 футболиста са починали след инжектирането, както го наричат ударите....ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ.
  • 3 Корона глад

    8 0 Отговор
    Е значи до време ще има само трета лига. Доста спортисти колабират по терените но крият причините
  • 4 Раданч Татлъту

    3 0 Отговор
    90%....,а Иво Христов твърдеше,че са 80%.🙉🤡🥳👍
  • 5 САНДОКАН

    1 1 Отговор
    Е най накрая една държава без вируса...
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    ще почнат да се валят по терена.Вместо да се справят с НЕщото сами си го вкараха дойчовците.тези,които и без ""Ваксина" ще го карат тежко и с инжекцията ще го карат тежко!Инжекцията и инжекциите са начин да ви държат под контрол за да не разнасяте към Богоизбраните "НЕЩОТО"!Това пак няма да спаси богоизбраните,но много дупчени ще си отидат!
  • 7 Рошко

    0 0 Отговор
    Няма да се учудя ако почнат и там да падат като круши покосени по терените
  • 8 Българин

    0 0 Отговор
    Браво на тях. Да са живи и здрави.