Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 21:04 1 464 9

Десет молдовци спряха младежите на България в София

  • българия u21-
  • молдова u21-
  • футбол

В края на първото полувреме гостите останаха в намален състав след червен картон на Денис Йесенау, а в началото на втората част попадение на Мартин Минчев бе отменено заради засада

Десет молдовци спряха младежите на България в София - 1
Снимка: Team Bulgaria

България U21 и Молдова U21 не излъчиха победител, завършвайки при равнство 0:0 на стадион “Славия” в квалификационен мач от Група “Е” за Евро 2023. В края на първото полувреме гостите останаха в намален състав след червен картон на Денис Йесенау, а в началото на втората част попадение на Мартин Минчев бе отменено заради засада.

По този начин "лъвчетата" до голяма степен изгубиха шанс за класиране на Евро 2023, оставяйки на петата позиция с актив от седем точки, докато Молдова е трета с осем.

Домакините овладяха контрола на топката след началния съдийски сигнал и в първите минути опитваха да организират постепенни атаки, които често бяха разгръщани по фланговете.

В първите десет минути на двубоя двата тима много често допускаха грешки при организирането на атаките си, което не носеше опасности пред една от двете врати. България продължи да бъде по-активният отбор и по-голям период от мача се задържаше в половината на Молдова.

В 14-ата минута Силвестър Джаспар центрира в наказателното поле, след което защитник на съперника игра с глава и можеше да си вкара автогол, но топката излезе в ъглов удар. Крилото центрира от корнер на близката греда, където Мартин Минчев продължи към далечната. Симеон Петров бе оставен непокрит и отблизо стреля при което на три пъти Юлиан-Себастиан Агачи се намеси решително, за да избие.

"Лъвчетата" продължиха да притискат съперника си, наблягайки на атаките по левия фланг, където много активни бяха Силвестър Джаспър и Виктор Попов.

В 27-ата минута Йоан Стоянов проби отлично по десния фланг и центрира остро по земя успоредно на голлинията, където Силвестър Джаспър не успя да засече. "Лъвчетата" продължиха да бъдат по-активният тим, но не успяваха в последните 30 метра да преодолеят сгъстената отбрана на гостите.

Две минути преди края на първото полувреме Молдова остана в намален състав, след като Денис Йесеану получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Виктор Попов в средата на терена.

На почивката селекционерът на България Александър Димитров направи една промяна, включвайки в игра Мартин Петков на мястото на Велислав Василев.

В 49-ата минута България откри резултата, след като Мартин Минчев реализира с глава, но попадението бе отменено заради засада. Малко след това Станислав Шопов стреля покрай десния страничен стълб.

В 53-ата минута Юлиан-Себастиан Агачи се намеси решително и улови плътен изстрел на Мартин Петков от границата на наказателното поле. Веднага след това Дамян Христов изби опасен удар на Валериу Гаю.

Четири минути по-късно Силвестър Джаспър отлично преодоля двама противници и стреля в горния ляв ъгъл, но отново вратарят бе на мястото си и изби в ъглов удар.

"Лъвчетата" продължиха да притискат съперника си, но не успяваха да преодолеят сгъстената защита на Молдова. В същото време селекционерът Александър Димитров включи в игра Митко Митков и Марин Петков.

В 73-ата минута Виктор Попов стреля от дистанция, но покрай десния страничен стълб. В заключителните минути на двубоя България изцяло се настани в половината на гостите, но защитата пред Юлиан-Себастиан Агачи се справяше с атаките на съперника.

Дълбоко в добавеното време Мартин Петков стреля отблизо с глава, но над вратата, което се оказа и последното по-интересно действие в двубоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 0 Отговор
    Важното е Перуката да не остане без алкохол.
  • 2 пеле

    13 0 Отговор
    Футболната хунта трябва да се вкара в затвора още утре , защото тя работи само за себе си .!! Да останат само детските школи до 12 год. , и да се разпуснат вси4ки отбори !!!
  • 3 12345

    0 1 Отговор
    Матрака ли е лош, тренйорите ли са зле ама няма един бг футболист по-добър от печките.Шкошите да вземат мерки не само да искат такси и кервана да си върви.
  • 4 Да,бе

    5 1 Отговор
    В България колективните спортове са само за мазохисти.С малки изключения.
  • 5 Пе де раз че тата направиха повече от

    3 0 Отговор
    Десет корнера и загубиха
  • 6 Както вървят

    3 0 Отговор
    нещата - скоро подобни резултати със Сан Марино ще бъдат броени за успех...
  • 7 Киро Жарта

    7 0 Отговор
    Перуката изкърка ли кило ,,Джони Уокър,,???
  • 8 дзверо

    0 0 Отговор
    И тия като ония...
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    Така ще е, като ходят един път на ден на тренировка по час, час и нещо, като през по-голямата част от "тренировката" се подпич.ват със съотборници под безличните погледи на треньорите! През останалото време - барове, наргилета, гаджета, смартфони, сторита и др. "екстри"! Колко от тях тренират индивидуално, колко са влизали във фитнес?! Гледах един футбол на бавни обороти, един свестен пас нямаше по земя /тупкащи топки по тревата/, бавно, тежко поемане, тромаво обръщане и тръгване.... Не става така, не сме 60-те години на миналия век! И никой няма да им помогне, ако сами не го направят!