Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 11:18 1 079 0

Сисиньо е Футболист №1 за октомври при изумителна конкуренция

  • лудогорец-
  • сисиньо-
  • футбол

Съотборникът му от Лудогорец Мавис Чибота и Брадли Мазику от ЦСКА-София допълват призовата тройка

Сисиньо е Футболист №1 за октомври при изумителна конкуренция - 1

Защитникът на Лудогорец Сисиньо бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец октомври според InStat Index. Класацията се прави вече четвърти пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Бразилецът с български паспорт печели за втори пореден месец, но този път конкуренцията бе изумителна, тъй като разликата между първия и третия бе само две точки.

Сисиньо записа InStat Index 349. Откакто съществува класацията, това е неговата трета победа в нея.

Втората позиция заслужи съотборникът му от Лудогорец Мавис Чибота, който събра 348 пункта. Призовата тройка допълва Брадли Мазику от ЦСКА-София. Той натрупа индекс на ИнСтат 347.

По този начин бе продължена традицията месечната класация на InStat през настоящия сезон да се печели от футболисти на шампиона Лудогорец (веднъж Жосуе Са и два пъти Сисиньо).

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА