23 Ноември, 2021 21:57 3 228 0

Ман Юнайтед с изключително ценна победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО)

  • манчестър юнайтед-
  • виляреал-
  • шампионска лига-
  • кристиано роналдо

Успехът направи така, че „червените дяволи” са на върха в група F с 10 точки и оставиха на три зад себе си втория Виляреал

Ман Юнайтед с изключително ценна победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед постигна изключително ценна победа в борбата си за продължаване към елиминационната фаза на Шампионска лига в официалния дебют на временния мениджър Майкъл Карик. Това се случи, след като голямата звезда на отбора – Кристиано Роналдо, откри резултата при гостуването на Виляреал с попадение в 78-ата минута, а в последната минута от редовното време Джейдън Санчо подпечата успеха при визитата в Испания.

Успехът направи така, че „червените дяволи” са на върха в група F с 10 точки и оставиха на три зад себе си втория Виляреал. Останалите два отбора в групата – Аталанта и Йънг Бойс, играят по-късно във вторник, като бергамаските имат пет точки и се нуждаят от задължителен успех, за да се намесят в борбата за продължаване напред.

Ман Юнайтед с изключително ценна победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

За Юнайтед ситуацията е сравнително лека, тъй като му предстои домакинство на швейцарския клуб от тази група, докато Аталанта и Виляреал биха влезли в пряк спор за допълнителното място и мачове в Шампионска лига и през пролетта.

Срещата се забави с десетина минути и старта ѝ, тъй като имаше проблем в комуникационната система на съдиите. В крайна сметка дуелът в Испания започна по план. След пет минути игра се стигна до първия точен удар в срещата, след като Гомес получи достатъчно време, че да си нагласи топката на левия крак в наказателното поле и да шутира, но там Де Хеа се намеси добре и изби встрани. Натискът на испанския клуб продължи, а в 9-ата Де Хеа отново трябваше да се намесва в наглед по-лека ситуация.

В 11-ата Арнаут Данджума стреля, а топката спря в ръката на Уан-Бисака, който бе в наказателното поле на "червените дяволи". ВАР прегледа ситуацията и не даде съвет на Брих да даде дузпа. Миг по-късно Первис Еступинян отправи силен удар, но неточен. Последва по-изравнена игра в Испания, но Виляреал притежава повече топката спрямо съперника си от северозападна Англия, но ситуациите пред вратата на Де Хеа не бяха с ранната честота.

Ман Юнайтед с изключително ценна победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 26-ата пък вратарят на домакините Рули изрита силно топката вдясно край наказателното поле на Юнайтед. Там Пино овладя и върна за Мой Гомес, чийто мигновен удар бе отразен с една ръка от Де Хеа. В 29-ата Санчо центрира опасно в наказателното поле на Виляреал, но Раул Албиол с глава изчисти току преди Кристиано да трябваше да отиграе и да отправи изстрел към вратата на Херонимо Рули. При последвалия ъглов удар пък Роналдо стреля силно от разстояние, но Рули внимаваше и улови.

В добавеното време на първата част Данджума бе изведен вляво в наказателното поле от Тригерос, който взе топката от Фред в наказателното поле, но ударът на №15 от "жълтата подводница" бе трагичен. Втората част започна с положение за гостите от Албиона, но ударът на Фред бе спасен с лекота от Рули в 53-ата минута. Шест след това пък Давид Де Хеа спаси своите от сигурен гол. Топката се озова в Ману Тригерос, който бе абсолютно непокрит в наказателното поле на гостите, и отправи силен удар с десния крак. Де Хеа направи блестящ плонж вдясно и отрази удара на испанеца.

Ман Юнайтед с изключително ценна победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Малко след това и Данджума стреля от изгодна позиция, но и той прати топката безнадеждно аут. В 71-ата минута Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо комбинираха страхотно, а Санчо задмина с лекота Албиол и се озова на стрелкова позиция, но ударът му бе отразен с крак от Рули.

12 минути преди края домакините допуснаха скандална грешка за своето ниво при изнасяне на топката. Рули комбинира с пас по земя с Етиен Капу, който се забави първо с приближаването към топката, после с овладяването ѝ, а от това идеално се възползва Фред, който затвори прекрасно халфа на Виляреал и някак подаде на Кристиано Роналдо пред наказателното поле. Португалецът видя, че вратарят на домакините е излязал достатъчно напред от своята врата и с прехвърлящ удар откри резултата в полза на английския отбор.

В 82-ата Дани Парехо пусна пас вляво за Алберто Морено, а той с левия крак видя непокрития на границата на наказателното поле - Капу. Френският халф реши да отиграва острото подаване с глава вместо с крак и прати топката високо в трибуните, за да последва аут за Юнайтед.

Ман Юнайтед с изключително ценна победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В ответната атака Кристиано можеше да вкара втори гол в срещата, след като преодоля Рули, но топката премина вляво от вратата на домакинския страж. Виляреал се втурна да търси изравнителен гол, което отвори огромни зони по терена за контранападение за гостите, а пет преди края Рашфорд реши да стреля от малък ъгъл, но Рули се намеси, пращайки топката в ъглов удар. След изпълнението му Пау Торес сложи крак на пътя на топката, за да спре опасен удар от средно разстояние, отправен от Бруно Фернандеш.

В последната минута от редовното време гостите от Острова реализираха втори гол. Хуан Фойт от Виляреал сбърка в половината на Юнайтед, а Фред взе топката и подаде за МакТомини. Той комбинира с Кристиано вляво, който продължи напред за Маркъс Рашфорд. Напред се втурнаха Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо, а португалецът получи на дъгата, но не спря да стреля, а продължи надясно за Санчо, който с топовен шут и с помощта на напречната греда подпечата успеха за "червените дяволи" при визитата им в Испания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА