27 Ноември, 2021 10:27 2 280 4

Нов грандиозен скандал във футболна Италия: Полицията е нахлула в офисите на Ювентус

  • ювентус-
  • ansa-
  • италианска прокуратура-
  • разследване-
  • андреа аниели-
  • павел недвед

Според ANSA, прокуратурата в Италия разследва шестима души, сред които президентът на клуба Андреа Аниели и други важни фигури в ръководството на Юве

Нов грандиозен скандал във футболна Италия: Полицията е нахлула в офисите на Ювентус - 1
Снимка: juventus.com

Финансовата полиция в Италия (Guardia di finanza) провежда акция и обискира офиси и помещения, принадлежащи на Ювентус в Торино и Милано, съобщават ексклузивно ANSA и Gazzetta dello Sport.

Според информациите, обект на акцията са документи свързани с продажбата на права и изготвянето на финансовите отчети на клуба за периода 2019-2021 година и движението на близо 50 милиона евро. Според ANSA, прокуратурата в Италия разследва шестима души. Сред тях са президентът Андреа Аниели, вицепрезидентът Павел Недвед и бившият спортно-технически директор Фабио Паратичи, който сега заема същия пост в английския Тотнъм.

В групата разследвани са включени настоящият корпоративен и финансов директор Стефано Черато, бившият такъв Стефано Бертола, както и бившият финансов мениджър на клуба Марко Ре. Основните подозрения са за фалшиво счетоводство и финансови измами.

Италианската прокуратура излезе с официално становище по казуса около 23:00 часа в петък:

„От петък следобед по разпореждане на прокурор, служители на финансовата полиция извършват претърсвания в офисите на клуба в Торино и Милано. Полицаи и служители на икономическа и финансова полиция в Торино, делегирани за разследванията, бяха инструктирани да намерят документация и други полезни данни, свързани с финансовите отчети на компанията, одобрени през годините от 2019 до 2021 г., по отношение на покупката и продажбата на спортните права на играчи (входящи и изходящи) и редовното оформяне на финансови отчети. Към момента дейностите са насочени към установяване на хипотезата на престъплението и данни от регистрирани на борсата фирми за издаване на фактури за несъществуващи сделки. Обект на разследването е висшето ръководство и ръководителите на отделите по финансов и спортен мениджмънт в Ювентус“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    16 1 Отговор
    Като навсякъде! Едни правят пари, а ахмаците, наречени фенове, бачкат, за да си дадат паричките!
  • 2 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    8 2 Отговор
    А ПСЖ,Манчестър Сити,БайернМ,Челси кога ще ги посетите...???
  • 3 Алфа херинга

    6 0 Отговор
    Нищо ново. Ювето пак замесени в нелегални далавери. Морати вече го няма, така че ми е чудно кой ще обвинят този път.
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    3 1 Отговор
    Буци: "Аматьори, за няколко пачки от шкафчето ми , а толкова шум! "