Last news in Fakti

3 Декември, 2021 22:06 1 734 0

Италианските власти с втори тур претърсване в офисите на Ювентус. Този път и заради Роналдо

  • ювентус-
  • претърсване-
  • италианска прокуратура-
  • ansa-
  • трансфер на кристиано роналдо

Италианската финансова полиция претърси офисите на Ювентус още през миналата седмица, изземвайки документи за трансфери на футболисти между 2019-а и 2021-а година

Италианските власти с втори тур претърсване в офисите на Ювентус. Този път и заради Роналдо - 1
Снимка: juventus.com

Ювентус съобщи, че италиански прокурори са наредили ново претърсване в офисите на клуба. То е част от разследването на финансовите им дела, включително трансфера на португалеца Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед. От клуба увериха, че винаги са действали съгласно законите и изцяло сътрудничат на властите.

Прокуратурата в Торино обяви през миналата седмица, че води разследване, касаещо клуба и някои от ключовите фигури в него, включително президента Андреа Аниели и вицепрезидента Павел Недвед, с основен акцент трансфери на футболисти. Проверката е заради съмнения за фалшиви данни, подадени към инвеститорите и фактури за неосъществени транзакции.

Италианската финансова полиция претърси офисите на Ювентус още през миналата седмица, изземвайки документи за трансфери на футболисти между 2019-а и 2021-а година.

Грандът от Торино пострада сериозно от пандемията от коронавирус и се опитва да събере 400 милиона евро, продавайки нова серия акции, за да намали дълговете си.

За да се стигне до трансфера на Кристиано Роналдо, от Ювентус се споразумяха с Манчестър Юнайтед през август за продажбата на стойност 23 милиона евро, включително 8 милиона при постигането на определени цели от играча. Все още не е ясно коя част от трансферната сделка е предизвикала проверката на прокуратурата.

Италианският Ювентус бе сред основателите на неосъществения турнир Суперлига по-рано тази година, с който планираше да подобри финансовото си състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА