29 Ноември, 2021 18:25 1 643 11

Новият щам на COVID-19 с мощен удар по футбола

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • футбол-
  • беленензеш-
  • бенфика

Генералният секретар на португалското здравно министерство Граса Фрейташ обяви, че 13 играчи и служители на клуба са заразени с южноафриканската мутация на коронавируса

Новият щам на COVID-19 с мощен удар по футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Новият вариант на COVID-19 Омикрон превзе португалския елитен Беленензеш, който само преди дни се прочу по цял свят с пародията, случила се по време на градското дерби на Лисабон с Бенфика.

Генералният секретар на португалското здравно министерство Граса Фрейташ обяви, че 13 играчи и служители на клуба са заразени с южноафриканската мутация на коронавируса. Всички са изолирани, но състоянието им не сериозно, допълва в. „Публико“.

Наскоро футболист на отбора е пътувал до ЮАР, обявиха държавните власти в Португалия. Информацията беше потвърдена от президента на клуба Руи Педро Соареш.

Както е известно, заради големия брой заразени в тима и отказа на властите да отложат мача, Беленензеш започна с девет играчи срещу Бенфика. Първото полувреме завърши при 7:0 за „орлите“. За втората част домакините се появиха със седем футболисти. Скоро след това резервният вратар Жооа Монтейро, който игра като защитник, симулира контузия и мачът беше прекратен заради недостатъчен брой футболисти на терена.

Португалската футболна лига започна разследване на поведението на играчите на Беленензеш, тъй като счита действията на клуба за пародия и уронване на престижа на футбола в страната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъри

    4 0 Отговор
    Моите футболисти ги е ударил Мегатрон.Едва ходят.
  • 2 питам

    10 1 Отговор
    Еееееиииииий, спирка нямат с тези простотии. Кой им дава правото да пишат на тия бреее?
  • 3 журналинио

    9 0 Отговор
    От 15 години ковида е ударил нашите футболисти. Да не се правят че ковида е от скоро.
  • 4 😷😷😷

    23 0 Отговор
    В статията услужливо е пропуснато, че всички са "ваксинирани" !!! В Португалия набодоха 90% от населението, а футболистите почти 100%!
  • 5 Боби Михайлов

    10 0 Отговор
    Е, сега идва нашия звезден миг. Новият щам ще натръшка всички, без нашите, дето нищо не ги лови, и ще станем номер 1.

    Коментиран от #8

  • 6 Що не го кръстиха

    6 0 Отговор
    МАКАРОН - до може и на най задръстените да им светне най- накрая
  • 7 Варненец

    1 2 Отговор
    Супер, ето една радостна новина. Съвсем да изчезне това м.лоумно мероприятие, наречено футбол, ще е най-добре.
  • 8 Варненец

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боби Михайлов":

    Не лежи на тази кълка, аз не гледам такива неща, но доколкото съм чувал, нашите и срещу себе си да играят, пак ще загубят. Иначе са световни шампиони по мятане на салфетки в чалготека.
  • 9 Флин

    2 0 Отговор
    Това ли наричате мощен удар? А какво ще кажете за удара на " ваксата " върху играчите?106 професионални/ регистрирани като такива от FIFA/ играчи и треньори са ритнали камбаната само за 6 месеца ! Всички оваксани! Това е официална статистика /тоест лесно се проверява/ която беше пусната в австрийските канали. Нещо за тези удари?

    Коментиран от #11

  • 10 Нашите

    1 0 Отговор
    вече ще си имат извинение че ги е ударил ковид и след прекарването му десния им крак се мисли за ляв
  • 11 ахоихо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Флин":

    Точно така!Но има и други спортисти-колоездачи(шампион),баскетболисти и пр...Прави пада по очи...Трагично и зловещо е.Но ни дума!Мисирките си чокат и свиват стотинките,за дето са се продали!