Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 16:08 4 379 1

Черно море си подсигури талантлив вратар

  • иван дюлгеров-
  • черно море-
  • футбол-
  • вратар

Представянето на Дюлгеров в последно време е предизвикало интереса към него от страна на други отбори, което е накарало управата да подсигури задържането му

Черно море си подсигури талантлив вратар - 1
Снимка: ПФК Черно море

В Черно море си осигуриха за още две години услугите на 22-годишния вратар Иван Дюлгеров, съобщава Тема спорт. Юношата на "моряците" имаше договор с клуба до лятото, но от ръководството побързаха да го удължат заради отличните му изяви през този сезон.

Според запознати представянето на Дюлгеров в последно време е предизвикало интереса към него от страна на други отбори, което е накарало управата да подсигури задържането му. Новият контракт на стража с варненци е до юни 2024 г.

През настоящата кампания Дюлгеров получи шанс за изява заради контузията на Георги Георгиев и до момента се възползва от открилата се възможност по най-добрия начин. Той се появи на терена за първи път през сезона в 9-ия кръг на 27 септември, когато замени Георгиев в последните минути при гостуването на Пирин. Оттогава е неизменно на вратата на Черно море и демонстрира страхотна форма, като именно доброто му представяне е една от причините за успешния ход на отбора в първенството.

Черно море си подсигури талантлив вратар
Снимка: ПФК Черно море

В редица срещи имаше ключови намеси под 7-метровата рамка. До този момент за 636 игрови минути е инкасирал само 2 гола, като в 5 двубоя запази „суха мрежа“. Не допусна гол при гостуванията на Арда, Ботев Враца и Ботев Пловдив, както и при домакинствата на Левски и Берое.

Бившият младежки национал дебютира за Черно море още на 17-годишна възраст през пролетта на 2017 г. при гостуване на Нефтохимик в Бургас. Тогава в началото на мача допусна груба грешка при 0:0 и предизвика дузпа, но след това показа страхотен характер и спаси наказателния удар, а варненци спечелиха с 3:1. До момента има 47 срещи в елитното първенство, като в 20 от тях не е допуснал топката да посети мрежата му.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитан Америка

    3 0 Отговор
    Дюлгеров е най-добрият млад вратар след Вуцов. Дано има още много шансове за изява.