8 Декември, 2021 14:22 2 553 0

Юрген Клоп: Изключителен мач! Рядко изпитвам гордост във футбола!

  • юрген клоп-
  • ливърпул-
  • милан

Мърсисайдци надиграха Милан с 2:1 в последния кръг и завършиха с 6 победи и пълен сбор от 18 точки в считаната за "група на смъртта"

Юрген Клоп: Изключителен мач! Рядко изпитвам гордост във футбола! - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул стана първият английски отбор, който завършва груповата фаза на Шампионска лига със стопроцентов актив и това постижение изпълни с гордост мениджъра на тима Юрген Клоп.

Мърсисайдци надиграха Милан с 2:1 в последния кръг и завършиха с 6 победи и пълен сбор от 18 точки в считаната за "група на смъртта".

"Честно казано, рядко изпитвам гордост във футбола, защото през повечето време съм позитивно настроен и очаквам успехите. Но тази вечер ме изпълни с огромна гордост. Всяка точка е ценна в битката за класиране напред, но ние спечелихме всичките 18 и преизпълнихме плана. Спечелихме всичките шест мача и момчетата написаха нова глава от славната история на клуба", коментира Клоп.

Треньорът направи осем промени в стартовия състав, като от титулярите единствено вратарят Алисон и нападателите Мохамед Салах и Садио Мане запазиха местата си, но ротациите не повлияха на играта и Ливърпул успя да надиграе Милан насред "Сан Сиро".

"Направих много промени, но момчетата показаха увереност и демонстрираха своите качества. Изключително съм доволен от играта в защита, невероятна дисциплина от всички играчи. Централните защитници Нат Филипс и Ибу Конате изиграха невероятен мач, гордея се с тези момчета", каза още Клоп.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА