Last news in Fakti

12 Декември, 2021 21:45 1 137 0

АЗ застраши лидерската позиция на Аякс в дербито на кръга

  • аякс-
  • аз алкмаар

„Синовете на боговете“ допуснаха втората си загуба през сезона

АЗ застраши лидерската позиция на Аякс в дербито на кръга - 1
Снимка: БГНЕС

Аякс продължава да изглежда изключително впечатляващо в нидерландския шампионат, ако съдим по статистиката от старта на сезона, но това по никакъв начин не имунизира тима от грешни стъпки в похода за титлата. Точно това се случи в дербито с АЗ Алкмаар.

„Сирените фермери“ вкараха 2 от общо 4-те гола във вратата на „синовете на боговете“ за изминалите 16 кръга, но те дойдоха с цената на успех на „Йохан Кройф Арена“.

Авторите им станаха Павлидис и Абухлал, като те бяха разделени от изравнителния гол на Алер.

Драмата стана пълна в добавеното време, когато Шуурс беше решил, че е спечелил точката за Аякс, но попадението му бе отменено с намесата на ВАР.

Отборът на Ерик тен Хааг може и да изпусне лидерството в Ередивизие, ако ПСВ спечели своя мач с НЕК Неймеген.

АЗ от своя страна навлиза във форма и се готви да атакува зоната за плейофите в съвсем скоро време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА